5. juni 2020
Per Gottfredsen er den mest vindende Næstved-spiller med otte danske holdmesterskaber i pokalskabet. Billedet er fra DM i 2002. Foto: Chresten Bergh
Per Gottfredsen er den mest vindende Næstved-spiller med otte danske holdmesterskaber i pokalskabet. Billedet er fra DM i 2002. Foto: Chresten Bergh
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal sportslegende er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal sportslegende er død
Næstved - 08. november 2019 kl. 10:10
Af Ida Steenfeldt Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nationalt kendte Næstved-mand, billardspiller Per Gottfredsen, er død, 62 år gammel.

arrow Læs også: 90 år: Kaj Ulric har sluppet ketcheren men beholdt glæden ved tennis

Han blev født den 11. marts 1957 og er opvokset i Næstved. Her boede han indtil sin død fredag den 1. november 2019.

Som 16-årig blev han medlem af Næstved Billardklub, hvor han sidenhen brugte et utal af timer på at blive en suverænt god og seriøs sportsmand indenfor billard.

Han lærte hurtigt spillet og blev meget dygtig. Udover sit talent havde han en vilje af stål og blev derfor en frygtet spiller at skulle møde i keglebillard.

National topklasse

Per Gottfredsens evner med en billardkøl bragte ham op på toppen af præmieskamlen syv gange som individuel danmarksmester - første gang som bare 19-årig og dermed som den yngste nogensinde -, otte gange for hold og tre gange som nordisk mester. Anden- og tredjepladserne er der også mange af.

Gennem hele sin karrier var han tro mod Næstved Billardklub, selvom andre klubber gerne ville have fingrene i ham og hans talent. I 2015 fik han titlen som æresmedlem i Næstved Billardklub.

Ud over at have været med til at skrabe et utal af titler, pokaler og medaljer hjem til klubben, så var han i sommeren 2018 også med til at spille ved et billardmaraton i Næstved, som havde til formål at samle penge ind til Næstved Billardklub.

Her deltog blandt andre borgmester Carsten Rasmussen (S) og det konservative byrådsmedlem Helge Adam Møller også.

Fokuseret og skarp

Hans evne til at koncentrere sig og fokusere 100 procent på spillet gjorde ham til en teknisk og taktisk stærk spiller, som sjældent tabte en kamp. Når det skete, var der ingen sure miner fra hans side.

Ud over at være en spiller i den absolutte danmarkstop var han også en god holdkaptajn, som satte sine medspillere op til at blive bedre. Han var både vellidt af sine klubkammerater og modstandere.

Humoristisk og glad

Det var ikke kun ved et billardbord, at han kunne præstere på højt niveau. Han var et misundelsesværdigt naturtalent med en bold og spillede også både fodbold, golf og tennis.

Udenfor spillet besad han en god portion humor og lune, som gjorde ham til et behageligt menneske at være i selskab med.

Han var loyal og lærte gerne fra sig.

Indtil han gik på pension, var han kontoransat i Næstved Kommune

Bisættelse

Per Gottfredsen bisættes i dag klokken 13.00 fra Skt. Mortens Kirke i Næstved. Han efterlader sig børn og børnebørn.

Æret være hans minde.

arrow Ung Næstved-dreng i kamp mod Wozniacki
27. november 2019 kl. 11:50 Opdateret: kl. 11:45
arrow Endelig: Nu er kunstgræsbane klar til brug
10. oktober 2019 kl. 10:01 Opdateret: kl. 19:40
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk