26. september 2020
Den firedobbelte Grammyvinder Bjarke Falgren har et glimt i øjet, når han spiller på sin næsten 300 år gamle violin. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Den firedobbelte Grammyvinder Bjarke Falgren har et glimt i øjet, når han spiller på sin næsten 300 år gamle violin. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal musiker nomineret til fire priser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal musiker nomineret til fire priser
Opdateret 07. november 2019 kl. 16:18
Næstved - 07. november 2019 kl. 08:01
Af Anna C. Møhl

Violinisten Bjarke Falgren fra Næstved har placeret sig i førerfeltet af årets nominerede til Danish Music Awards, DMA, i kategorien Folk/World.

arrow Læs også: Bjarke Falgren og makker spillede fyldt vandtårn op: Vi har ikke øvet

Den 40-årige musiker fra Næstved er nomineret til ikke færre end fire ud af otte mulige priser. Nemlig Årets World-udgivelse for Postcard til Self sammen med Sönke Meinen, Årets Folk Musiker/Sanger, Årets World Musiker/Sanger og Årets Komponist/Sangskriver med Sönke Meinen.

Alsidig herre

Bjarke Falgren er kendt som spillemand og musikalsk kamæleon. Han spiller alt fra jazz til verdensmusik og er efterhånden kendt i Næstved som Rønnebæksholms husmusikant.

Som præ-teenager var det ikke ligefrem cool at gå til violinspil. Det var faktisk så kikset, at han fik sin mor til at bære violinkassen, når de var på vej til musikskolen i Næstved.

Men Bjarke Falgren fortsatte venskabet med sin violin. Og han blev ved med at øve og øve.

Han spiller to-tre koncerter om ugen med sin næsten 300 år gamle sigøjnerviolin. I ind- og udland kan man høre Bjarke Falgren, der på sin egen stilfærdige facon flår vilde følelser ud af den gamle violin.

Hans helt store forbillede, den legendariske jazzviolinist Svend Asmussen, har sagt om Falgren, at han »er »den hardest swingin jazz fiddler«, han længe havde hørt.

Festival nomineret

Også festivalen Musik over Præstø Fjord med Anne Grete Kamilles og Søren Korshøj er nomineret til Årets Folkformidler.

Vinderen i hver priskategori udvælges af en nedsat jury bestående af en række branchefolk med tilknytning til folk- og world-musikscenen. DMA Folk-prisen er blevet uddelt siden 2001. I år er første gang at prisuddelingen udvider feltet til også at rumme verdensmusikken.

Priserne uddeles søndag den 10. november på spilletstedet Alice i København.

arrow Nul DMA-statuetter men uendelig meget godt humør
11. november 2019 kl. 08:05 Opdateret: kl. 22:55
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk