31. oktober 2020
Den lemlæstede A-bro over Østre Ringvej skal genopføres. Det er kommunen og vognmandens forsikringsselskab nået til enighed om. Foto: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Den lemlæstede A-bro over Østre Ringvej skal genopføres. Det er kommunen og vognmandens forsikringsselskab nået til enighed om. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lemlæstet bro genopstår: A-broen gør comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lemlæstet bro genopstår: A-broen gør comeback
Næstved - 30. oktober 2019 kl. 08:07
Af Kim Palm

Børnene på Ellebækskolen går en tryggere fremtid i møde. A-broen genopstår efter at den 18. december sidste år blev revet midt over af en lastbil med kran. Chaufføren havde glemt at sænke kranen og kollisionen var så voldsom, at et stykke af gangbroen blev revet løs og slynget omkring 30 meter væk - direkte ind i et cykelskur på den nærliggende Ellebækskolen afdeling Kalbyris. Heldigvis kom ingen til skade, udover lastbilchaufføren, som slap med et benbrud.

arrow Læs også: Østre Ringvej spærret: U-vending er det nye sort

Og nu er kommunen nået til enighed om en genopførelse af A-broen med vognmandens forsikringsselskab Topdanmark efter at rådgivningsfirmaet COWI har regnet på, hvad det vil koste at genopføre broen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har bøvlet med forsikringsselskabet. Forhandlingerne har trukket ud. De har tilbudt os erstatning. Men vi har i stedet sagt, at vi vil have en ny bro og det får vi, siger formand for Teknisk udvalg, Helle Jessen (S).

Hvorvidt der bliver tale om en helt ny bro, eller genbrug af dele af den gamle bro, står fortsat hen i det uvisse. Det er ligeledes uafklaret, hvornår A-broen igen står klar til at fragte eleverne sikkert over Østre Ringvej. Men for Helle Jessen (S) er det vigtigt at slå fast, at den stærkt efterlyste bro gør comeback.

- Ikke mindst med alle de planer vi har for boligbyggeri og svømmehal på Stenlængegård er det dybt nødvendigt at vi får broen tilbage, siger Helle Jessen.

Meldingen vækker også glæde hos John Axelsen, der er formand for skolebestyrelsen på Ellebækskolen.

- Heldigvis er ingen børn kommet til skade, men hver dag opstår der potentielt trafikfarlige situationer, når skolebørn stiger af bussen og må springe mellem bilerne for at komme over vejen, siger John Axelsen.

De senest tilgængelige trafiktal viser, at der dagligt passerer 13.500 biler på Østre Ringvej.

arrow Befærdet vej spærres: Nu genopstår gangbro
20. oktober 2020 kl. 07:18 Opdateret: kl. 15:32
arrow A-broen revet over: Børnene spurter over tæt trafikeret vej
23. marts 2019 kl. 07:49 Opdateret: kl. 16:00
arrow Fortsat uvished om A-broens fremtid
27. januar 2019 kl. 06:50 Opdateret: kl. 11:26
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk