22. februar 2020
Kun fire til fem af de 35 nye startboliger er forbeholdt  kommunens flygtninge. Lejerbo forudser ikke problemer. Foto: Kim Rasmussen
Kun fire til fem af de 35 nye startboliger er forbeholdt kommunens flygtninge. Lejerbo forudser ikke problemer. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejerbo frygter ikke for flygtningeboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejerbo frygter ikke for flygtningeboliger
Næstved - 13. december 2018 kl. 09:54
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal nok blive godt, trygt og sikkert at bo på Sneppevej i Næstved.

arrow Læs også: Flygtninge mangler frivillige venner

Det forsikrer forretningsfører i Lejerbo Næstved, Michael Keis, efter at kommunen har sikret sig anvisningsret til flygtninge i de nye billige startboliger lige ved siden af kommunens plejeboliger for ældre og svagelige medborgere.

- Kun fire til fem af de 35 nye lejemål er reserveret til flygtninge. Det skal nok gå. Samtidig stiller kommunen med en såkaldt social vicevært, der hjælper de beboere, der har behov for yderligere hjælp for at få hverdagen til at hænge sammen, siger Michael Keis.

Han er stolt af byggeriet på Sneppevej, hvor håndværkerne onsdag kunne fejre »Hejsegilde«. Byggeriet af de sorte etageboliger blev påbegyndt i juli og 1. juni næste år er der indflytning i de nye startboliger.

- Det er en boligtype, der henvender sig til mennesker uden mange penge. Det kan være unge studerende, folk der er blevet singler efter skilsmisse eller andre, der ikke overkommer en stor husleje, siger Mikael Keis.

Boligerne, der er tegnet af Wilhelm Lauritzen Arkitekter, er reelle nok og uden de store dikkedarer. Hver lejlighed rummer et lille køkken, et mindre badeværelse med bruser, en stue med fransk altan og yderligere et par værelser afhængig af boligtype.

- Materialevalget fejler ikke noget. Men for at huslejen kan holdes nede, er der tale om boliger med helt basale funktioner, uden nogen form for luksus, siger Michael Keis.

De 35 almene boliger er fordelt på 17 ét-værelses boliger, 12 to-værelser og seks tre-værelsesboliger.

Huslejen begynder ved 3100 kr. for de mindste lejligheder, 4300 kr. for de mellemstore og 5600 kr. for de største.

arrow Færre flygtninge og færre ledige giver millionoverskud på jobcenter
10. december 2018 kl. 05:56 Opdateret: kl. 20:42
arrow Jalal vender aldrig hjem igen til Iran
07. december 2018 kl. 19:30 Opdateret: kl. 14:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk