16. september 2021
Hans Henrik Knudsen er i gang med et lignende projekt med kystbeskyttelse af fritidshusområdet ved Vesterhave. Foto: Kim Palm
Hans Henrik Knudsen er i gang med et lignende projekt med kystbeskyttelse af fritidshusområdet ved Vesterhave. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kystsikring: Sjællands-siden vil også beskyttes mod vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kystsikring: Sjællands-siden vil også beskyttes mod vandet
Næstved - 11. juni 2021 kl. 11:02
Af Kim Palm

Den stigende vandstand er en trussel mod den voksende velstand for fritidshusejerne i Karrebæksminde. Og da vandet stiger lige meget på begge sider af kanalen, så vil Sjællands-siden også have bedre beskyttelse, når havet viser tænder.

- Vi har alle med, også Søfronten og kursuscenter Smålandshavet, i et projekt der skal beskytte os mod en vandstandsstigning i Kote 2, ligesom ovre på Enø. Corona-restriktionerne har sat projektet lidt på pause, men nu er vi klar til at samles igen, siger Hans Henrik Knudsen, der er formand for grundejerforeningen Lundegård.

- De nuværende diger er cirka 15 år gamle, men sidst vi fik højvande kom vandet ind fra fjorden og vi var lige vidt, så selvfølgelig skal vi også beskyttes bedre, tilføjer Hans Henrik Knudsen, der selv bor i vandkanten ved Vesterhave.

Borgerdrevet digeprojekt

Grundejerforeningerne på Sjællands-siden har haft kontakt med en havneingeniør i Svendborg, der har erfaring med et lignende projekt på Sydfyn. Og ligesom på Enø bliver der tale om et borgerdrevet projekt, betalt af fritidshusejerne og de øvrige aktører i vandkanten og med praktisk assistance fra kommunen.

Digeprojektet går fra Vesterhave til Græshoppebroen og omfatter altså ikke de populære traktørsteder, Ditlevsen, Martens og Kanalkroen. Her har vandet ofte sneget sig op over kajkanten, en risiko som restauratørerne har lært at leve med, senest i 2017 hvor vandet to gange steg op over kajen og forvandlede Kanalkroen til Café Våde Sokker i vandkanten.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk