13. juni 2021
Der tegner sig et flertal for at tilføje ekstra 55 millioner kroner til svømmehalsbudgettet, som skal tages fra de penge, der kommer fra udligningsreformen. Dermed skulle der blive masser af plads at boltre sig på i bølgen blå. Foto: Jens Wollesen
Der tegner sig et flertal for at tilføje ekstra 55 millioner kroner til svømmehalsbudgettet, som skal tages fra de penge, der kommer fra udligningsreformen. Dermed skulle der blive masser af plads at boltre sig på i bølgen blå. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturformand: - Vi vil med glæde bygge med mere vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kulturformand: - Vi vil med glæde bygge med mere vand
Næstved - 27. juni 2020 kl. 16:59
Af Esben Thoby og Anna C. Møhl

Tidligere på ugen smed De Konservative en vandbombe, da de foreslog at bruge yderligere 55 millioner kroner oven i de allerede afsatte 162,5 til en ny svømmehal i Næstved. Et politisk flertal ser hurtigt ud til at have samlet sig, og det glæder Linda Frederiksen (S), der er formand for både byggeudvalget og Kultur- og Demokratiudvalget:

arrow Læs også: Fra vandkulturhus til svømmehal

- Hvis der kan findes flere penge, vil vi med glæde bygge med mere vand. Hvis 25 meter bassinerne byttes ud med 50 meter, så gør jeg det glædeligt. Det har jeg jo også tidligere sagt, at jeg ønskede, siger hun.

Ikke spildt arbejde

Linda Frederiksen ser ikke de nye toner som en kritik af det arbejde, der har været udført gennem længere tid i de to udvalg.

- Vi har udført den opgave, vi skulle, ud fra de midler, vi havde til rådighed. Der har også været enighed om de valgte bassintyper, nu ønsker man så bare den større model. Der er jo en grund til, at vi valgte de typer, og det var 1: økonomi og 2: behov, forklarer hun.

Udvalgsformanden mener heller ikke, at det store arbejde med den kommende svømmehal har været skønne, spildte kræfter.

- Det har gjort, at vi har lavet en grundig drøftelse af, hvad der egentlig har været behov for. På den måde ligger der et kvalificeret beslutningsgrundlag for byrådet.

På tirsdag skal svømmehalsbudgettet diskuteres på byrådsmødet, men der kan højst blive tale om en hensigtserklæring. De ekstra 55 millioner kroner kan først blive en officiel realitet, når der er budgetvedtagelse til oktober.

- Men jeg kan i hvert fald godt tælle til 16 mandater, som der kræves for et flertal, og hvis der er det, er det så godt som en blåstempling, og så kan vi sagtens arbejde videre med det i byggeudvalget. Det kommer ikke til at forsinke processen, understreger Linda Frederiksen.

Partilinjen er splittelse

Venstre har holdt gruppemøde udelukkende om en forøgelse af svømmehallens budget.

Partilinjen er, at mange går ind for en større svømmehal, men der er stadig nogen, der holder på, at et budgetforlig er et budgetforlig. Blandt andre Søren Revsbæk.

Gruppeformand Kristian Skov-Andersen forstår sin partifælles synspunkt, men vil gerne være med til at opgradere svømmehalsprojektet.

- Vi kan godt se os i et større projekt end det, der var lagt op til. Jeg vil dog ikke lægge skjul på min bekymring for, at vi kan komme til at stå med svømmebaner, som står gabende tomme, siger han.

Og foreslår, at svømmeanlægget tilføres et udspringsbassin frem for alt for mange 50-meter baner.

arrow Flertal for ekstra stor svømmehal
28. juni 2020 kl. 18:15 Opdateret: kl. 18:18
arrow Debat: Invester i mennesker - ikke i svømmehal
28. juni 2020 kl. 14:17 Opdateret: kl. 09:59
arrow Politisk flertal: Næstved får ny svømmehal i fuld skala
26. juni 2020 kl. 05:55 Opdateret: kl. 16:55
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk