23. oktober 2021
Bagsmæk efter dagens etape. Fra venstre Klaus Schneller, Henrik Skab og Jonas Dannerfjord. Foto:s Mogens Lorentzen
gallery icon

Se billedserie

Bagsmæk efter dagens etape. Fra venstre Klaus Schneller, Henrik Skab og Jonas Dannerfjord. Foto:s Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kongeetape på tværs af Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kongeetape på tværs af Danmark
Næstved - 12. juli 2021 kl. 12:49
Af Gæsteskribent Mogens Lorentzen

Team Rynkeby Storstrøm kører Danmark Rundt for at skaffe penge til børn med kritiske sygdomme

arrow Læs også: Folkefest da Rynkerne kom tilbage

RYNKERAPPORT: God morgen. Vi har 203 kilometer foran os. I solskin. Nyd turen.

Rynkebys rutechef og vicekaptajn Henrik Skovly er i gang med morgenbriefing til kongeetapen. Vi skal køre fra Svendborg til Esbjerg. Nærmest Danmark på tværs.

Dagen på Rynkeby-teamet starter tidligt. Morgenmad og aflevering af kufferter skal være klaret til klokken 7. Så er der lige en kort tid til at gøre cyklen klar. Der er afgang klokken 7,30.

Team Rynkeby Storstrøm cykler Danmark Rundt på syv dage. Vi startede lørdag fra Næstved og er tilbage på Axeltorv fredag. 1200 kilometer.

Men kongeetapen startede i Svendborg. 43 ryttere var klar på gule nypudsede Bianchi-racere.

Vin fra kælderen

Efter få kilometer viste de fynske landskab sig fra sin smukkeste side. Bindingsværksbygninger. Alle meget velholdte. Vi kørte forbi Ollerup Gymnastikhøjskole, som en gang og måske stadig er et gymnastik-mekka.

Falsled Kro, som vi alle har hørt om, men de færreste besøgt. Og snakken gik en feltet blandt ryttere om, hvad det mon koster.

Vores revisor-rynke Svend Sand mente, at et weekendophold kan klares for under 5.000 kroner, hvis man er tilfreds med kroens vinmenu.

- Hvis du ønsker vin fra kælderen, så er prisen formentlig meget højere, bemærkede Svend Sand stilfærdigt. Mens vi alle så det store Alt optaget-skilt på den hvidkalkede kro.

Fynske Alper

Vi kom til Svanninge Bakker, som også kaldes de fynske alper. Utroligt smukt, men også en cykelmæssig udfordring, som dog ikke tåler sammenligning med strabadserne på Mur de Huy i Belgien. Den fornøjelse må vente til næste år, hvor det forhåbentlig bliver muligt at cykle til Paris.

Vi fortsætter i det fynske og når til Snave. Og de fleste på Rynkeby-holdet husker Polle fra Snave, der for år tilbage gjorde reklame IT-udbud. Polle var skuespilleren Jens Andersen med rødder i Næstved og Vordingborg.

Det bliver en lang på kontoret. Det siger man, når cykelturen strækker sig over seks-syv timer.

Højt humør

Vi kører over Lillebæltsbroen. Den gamle. Og jeg kan se min gamle højskole i Snoghøj. Her var jeg elev i 1966. Og tænk de fleste af mine holdkammerater på Team Rynkeby var slet ikke født dengang.

Humøret er højt. Solen skinner. Vi har tre depoter, hvor vores fantastiske servicehold er klar med lækkerier og ikke mindst væske. Masser af kondivand og Cocio. Energibarer og til frokost pasta med kylling og salat.

Serviceholdet består også af Rynkelancen. Den køres af sygeplejerskerne Nini Green og Birthe Kristensen. De er klar med diverse forbindinger, medicin og salttabletter. Og det er også her man havner, hvis strabadserne på cyklen bliver for store. Og man må stå, som det hedder i cykelsproget. Enten man kører med Team Rynkeby eller et Tour de France-hold.

Vi er nået til Jylland. Fra Fredericia til Kolding er bakkerne lange. Herlige at køre nedad, men det kan godt mærkes i benene, når det går op. Særligt efter 100 kilometer.

Frokost under stråtaget

Vi passerer »Kryb i Ly« Kro, hvor min holdkammerat Jakob Kargaard har nydt mange forretnings-frokoster under det flotte stråtag. Snart er vi i Tjæreborg, som rejsekongen Krogager gjorde danmarksberømt.

Esbjerg. Vi er i mål på kongeetapen. 203 kilometer. Målsmæk venter. Det er her tilladt at nyde en øl. Og snakke om dagens oplevelser. Pinslerne på bakkerne er glemt. Og middagen venter.

Kontoret blev skiftet ud med landevejene. Og det blev en lang dag i smukke Danmark.

- En fantastisk naturoplevelse. Der sker noget, når vand møder land, fastslog vores kaptajn Mikael Kastrup Hansen.

I morgen er vi klar til en ny etape. Vi kører Danmark Rundt - og samler penge ind til børn med kritiske sygdomme.

arrow Rynkerne er på vej tilbage til Axeltorv
16. juli 2021 kl. 04:44 Opdateret: kl. 19:05
arrow Abe-maskot gør kræftsyge børn glade
15. juli 2021 kl. 10:13 Opdateret: kl. 10:13
arrow Rynkestart med bryllup og flade dæk
11. juli 2021 kl. 14:12 Opdateret: kl. 14:12
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk