4. august 2021
Formand Christian Olsen Bidstrup og et flertal af bestyrelsen anbefaler lukning af Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværk på værkets generalforsamling tirsdag. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Formand Christian Olsen Bidstrup og et flertal af bestyrelsen anbefaler lukning af Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværk på værkets generalforsamling tirsdag. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen stemmer blankt i varmekonflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kommunen stemmer blankt i varmekonflikt
Næstved - 07. juni 2021 kl. 15:37
Af Kim Palm

Når andelshaverne tirsdag stemmer ja eller nej til fortsat fjernvarmedrift i Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværk, så har Næstved Kommune besluttet at blande sig udenom.

- Vi opfatter det som et internt anliggende og har derfor besluttet at stemme blankt, siger borgmester Carsten Rasmussen (S).

Kommunen har to stemmer, der omfatter Hyllinge Skole og Marvede Gl. Skole. Og ved at stemme blankt ønsker kommunen at signalere, at det i første omgang er op til andelshaverne at afgøre fjernvarmens fremtid. Herefter er det op til kommunen at sørge for, at beslutningen bliver ført ud i livet.

- Hvis et flertal beslutter sig for at sige farvel til fjernvarmen, må vi respektere beslutningen. Men jeg vil nødig være enlig pensionist i Hyllinge eller Menstrup, som skal ud og spørge banken om penge til en luft-til-vand varmepumpe. Det tror jeg bliver meget svært, tilføjer borgmesteren.

Selvom tallene fra ingeniørfirmaet Niras viser, at varmekunderne slipper billigst med fortsat fjernvarmedrift i form af fælles varmepumper, så anbefaler bestyrelsen en lukning af værket til fordel for individuelle varmepumper.

- Uanset hvad det ender med, håber bestyrelsen på et klart flertal. Helst 80/20. En tæt afgørelse er vanskelig at arbejde videre med, siger varmeværkets formand, Christian Olsen Bidstrup.

Bestyrelsens anbefaling kommer efter rygter om at Hyllinge Skole, der er en af værkets største kunder, lukker i næste byrådsperiode på grund af fortsat faldende elevtal. Samtidig har foreningen Landsby Nærdemokrati meddelt, at 44 varmekunder melder sig ud af værket, ellers vanker der retssager. Og endelig er der fortsat udsigt til forblivelsespligt, hvis værket fortsætter med en anden og billigere varmekilde i form af varmepumper.

Bestyrelsen har på forhånd meddelt, at et flertal af dem vil gå af, hvis afstemningen ender ud med et ja til fortsat fælles fjernvarme. Hvis det derimod ender med en lukning af værket, så skal der indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling, hvor der kræves 2/3 flertal for at føre beslutningen ud i livet.

Generalforsamlingen i Hyllinge-Menstrup kraftvarmeværk finder sted tirsdag klokken 18 på Menstrup Kro.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk