2. december 2020
Her er kortet, der fortæller, hvor du må købe flexbolig, og hvor det ikke er muligt. Der er f.eks forbud med flexboliger i alle kommunens større bysamfund ligesom der er indført en forbudszone tre kilometer fra kysten. Illustration: Næstved Kommune
Her er kortet, der fortæller, hvor du må købe flexbolig, og hvor det ikke er muligt. Der er f.eks forbud med flexboliger i alle kommunens større bysamfund ligesom der er indført en forbudszone tre kilometer fra kysten. Illustration: Næstved Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen siger ja til flexboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen siger ja til flexboliger
Næstved - 06. marts 2019 kl. 09:44
Af Kim Palm

Husejere ude på landet får nu en ny mulighed for at komme af med deres bolig - for nu kan den sælges som flexbolig.

arrow Læs også: Kommunens billigste hus: Køb inden det smuldrer væk

Et flertal i kommunens plan- og erhvervsudvalg har tøvende sagt ja til, at Næstved tilslutter sig flexboligordningen, der giver mulighed for at købe et helårshus og bruge det som fritidsbolig.

Flexboligordningen er i forvejen populær i Vordingborg, Guldborgsund og Lolland, hvor storbymennesker har købt landidyl for rundt regnet det halve af, hvad et tilsvarende fritidshus ville koste. Og nu er Sjællands arealmæssigt største kommune også med i ordningen.

- Vi har lidt tøvende sagt ja, fordi vi allerhelst så at folk, der vælger at købe hus i vores kommune også vælger at bosætte sig her. Derfor har vi indført en lang række restriktioner over, hvor du ikke må købe en flexbolig. Det gælder f.eks i alle de byer, der har skoler, daginstitutioner og butikker, siger formand for plan- og erhvervsudvalget, Daniel Lillerøi (S).

Det var heller ikke et enigt udvalg, der godkendte ordningen. Enhedslistens Thor Temte stemte nej.

Til gengæld møder den politiske beslutning tilfredshed blandt ejendomsmæglerne. Rikke Nissen er indehaver af Home i Næstved og tror, at flexboligordningen vil fremme boligsalget blandt huse i landområderne.

- Børnefamilier søger typisk mod byer med skoler og daginstitutioner, så jeg tror at flexboligordningen vil være med til at sætte skub i salget af huse, der ligger langt fra indkøb og skoler. Og vi har mange herlige naturområder, der vil virke tiltrækkende på storbymennesker, siger Rikke Nissen. Hun håber også på, at nogle af de landhuse, der trænger til renovering, kan få et tiltrængt ansigtsløft, når der kommer folk med penge og vilje til at forskønne slidte huse.

Dermed bliver det muligt for storbymennesker, der drømmer om landidyl at slå sig ned nær Krømlinge, Haldagerlille og Næblerød og andre af kommunens små landsbyperler. Til gengæld har politikerne sagt stop for flexboliger i kommunens såkaldte udviklingsbyer Næstved, Fensmark, Glumsø, Fuglebjerg, Brøderup og Tappernøje. Det er heller ikke muligt at få flexboligtilladelser i byerne Mogenstrup-Lov, Holme-Olstrup/Toksværd, Herlufmagle-Gelsted, Hyllinge, Sandved-Tornemark og Karrebæksminde. Endvidere har politikerne vedtaget, at du ikke kan søge om flexbolig indenfor en radius af tre kilometer fra kysten.

- Nu ser vi om der er et marked for flexboliger og så har vi aftalt at evaluere på ordningen i år 2021, siger Daniel Lillerøi.

Flexboligordningen blev indført i 2013 for at skaffe nyt liv i tomme boliger. I Vordingborg, Guldborgsund og Lolland blev der sidste år solgt flere end 1.000 huse som flexboliger.

arrow Flexboliger strandet i kommunal syltekrukke
17. februar 2019 kl. 06:52 Opdateret: kl. 08:56
arrow Lokalråd skal høres om nye flexboliger
09. oktober 2018 kl. 10:40 Opdateret: kl. 09:47
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk