1. juni 2020
Kommunens hjemmeside har fået en overhaling. Foto: Næstved Kommune
Kommunens hjemmeside har fået en overhaling. Foto: Næstved Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen lancerer overskuelig hjemmeside

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen lancerer overskuelig hjemmeside
Næstved - 28. marts 2020 kl. 08:10
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved Kommunes hjemmeside, næstved.dk, blev lettere at finde rundt på i går. Ændringen sker midt i en corona-tid - og det er helt bevidst.

arrow Læs også: Der er stadig liv i Park og Vej

- Lige nu har vores borgere større behov for at finde oplysninger på vores hjemmeside end nogensinde før. Det var ikke så nemt at finde de nødvendige oplysninger på den gamle hjemmeside - og sådan skal det selvfølgelig ikke være, fortæller borgmester Carsten Rasmussen (S).

Hjemmesiden var blevet forældet, samtidig med at den havde vokset sig for stor og uoverskuelig for både borgere og ansatte. Ud over et nyt og flottere udseende, så er indholdet på hjemmesiden reduceret fra 3.400 sider til 465.

Udviklingen af indholdet til hjemmesiden har udvalgte webredaktører fra hele kommunen klargjort over en længere periode. Det betyder også, at hvis hjemmesiden ikke går i luften midt i corona-krisen, så vil den kræve en ny omgang opdatering af indholdet. Det ville kræve unødvendigt merarbejde.

Hjemmesiden indeholder stadig alt det politiske stof, kommunens maskinrum og de mange indsatser, Næstved Kommune gør, ligesom tidligere. Nu skal man bare ikke igennem flere sider om et bestemt emne, da de nu er samlet i samme artikel.

- Udover at det nu er nemmere for borgerne at finde rundt på hjemmesiden, så er vores selvbetjeningsløsninger også blevet helt digitale. Det betyder, at det ikke længere er nødvendigt at skulle printe, scanne og lignende, når man benytter vores selvbetjening, forklarer Carsten Rasmussen.

I forbindelse med lanceringen af den nye hjemmeside er der også sket en mindre justering af kommunens byvåben, der består af en krone, to nøgler og to bølger. Byvåbenet, der er fra 1421, er gennem tiden løbende blevet justeret, senest ved kommunesammenlægningen i 2007.

Byvåbenet er nu gjort lidt mindre detaljeret, så det også kan gengives i små formater og på skærme, hvor de fleste møder byvåbenet. Derudover er farverne justeret for at øge kontrasten og dermed øge læsevenligheden på en skærm.

- Vores byvåben er et af de ældste i Danmark - og det skal vi naturligvis værne om, lyder det afslutningsvis fra Carsten Rasmussen.

arrow Kommunen klar til at fremrykke opgaver
27. marts 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 17:58
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk