22. juli 2019
En såkaldt opholdstrappe er stadig en del af planerne for Kvægtorvets kommende udseende, men der kan blive lavet en del mere, hvis Realdania spæder 8 millioner kroner oveni. Illustration: Tegnestuen BCVA
En såkaldt opholdstrappe er stadig en del af planerne for Kvægtorvets kommende udseende, men der kan blive lavet en del mere, hvis Realdania spæder 8 millioner kroner oveni. Illustration: Tegnestuen BCVA
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen har søgt fond om fordobling af støtte til bymidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen har søgt fond om fordobling af støtte til bymidte
Næstved - 08. marts 2019 kl. 07:33
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foruden bevilling af 25 millioner kroner til bymidten over de næste 10 år har Næstved Kommune ansøgt en fond om penge til Kvægtorvet.

arrow Læs også: Mere handel på byens centrale torv

- Vi har ansøgt Realdania om at fordoble det beløb kommunen selv bruger på Kvægtorvet, fortalte arkitekt Thore Rytter Klitgaard fra Næstved Kommune. Han og Daniel Lillerøi (S), formand for Plan- og Erhvervsudvalget, rundede tirsdag aften Næstved Cityforenings gå-hjem-møde af med en opdatering på, hvor langt man er med bymidteplanen.

Nærmere bestemt har kommunen ansøgt Realdania om et tilskud på otte millioner kroner til Kvægtorvet.

Af de 25 bymidtemillioner er de 6 øremærket til Kvægtorvet. En halv mio. kroner bruges i år på rådgivning og tegninger, og så er der 5,5 mio. kroner tilbage til selve projektet.

- Men der ligger også nogle penge til bymidten i Kulturudvalgets budget, som så vil gå til Kvægtorvet, forklarer Thore Rytter Klitgaard, og dermed er kommunen oppe på selv at have 8 mio. kroner til den del.

Det er stadig det tidligere luftede projekt med en opholdstrappe på skrænten ved Grønnegades Kaserne, der tænkes i.

- Bøgehækkene foran kulturhuset skal væk, så indgangen bliver synlig og her bliver mere åbent, understreger arkitekten. Og så skal der bruges penge - en hel del penge - på ny belægning foran kulturhuset, som kan binde Kvægtorvet sammen med bymidten. Billig belægning koster ifølge Thore Rytter Klitgaard 750 kroner pr. kvadratmeter. Hvor meget, der kan laves, afhænger derfor af, om Realdania vil støtte projektet.

Kvægtorvet skal også bindes sammen med Campus via stier.

Plan- og Erhvervsudvalget har fået frigivet de 3 mio. kroner, som allerede i år skal bruges til at gøre noget ved Axeltorv, som er meget stort og ofte også ret tomt.

- Vi har endnu ikke lagt os fast på, hvad de skal bruges til, men det bliver ikke belægning, slog Daniel Lillerøi fast og foreslog små legepladser, en scene, overdækning til brug ved events, små boder og siddemøbler. Udvalget tager meget gerne imod gode forslag.

- Der skal stadig være plads til juletræet, understreger han. En køreplan for torveprojektet vedtages på det næste udvalgsmøde.

Andre projekter i bymidten, som der pt. arbejdes på, er udskiftning af belægningen på Hjultorv, så det kommer til at hænge naturligt sammen med Axeltorv. Det sorterer under Teknisk Udvalg.

- Og så har vi bestilt legepladselementer til en legeplads på det grønne område ved det fritlagte Suså, fortalte Thore Rytter Klitgaard. Her bliver tale om en noget anderledes legeplads, som fortæller noget af Næstveds historie, da nogle af legeredskaberne kommer til at ligne Kraftcentralen og de to siloer på havnen på den anden side af Havnegade.

arrow Millioner på vej til bymidter - Sydsjælland vil have del af kagen
11. februar 2019 kl. 05:57 Opdateret: kl. 19:51
arrow 25 millioner skal binde bymidten sammen
26. september 2018 kl. 06:20 Opdateret: kl. 06:20
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk