23. juni 2021
Køreskoleeleverne må vente længe på at komme til køreprøve. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Køreskoleeleverne må vente længe på at komme til køreprøve. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kørelærere frygter kaos: Så mange venter på en køreprøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kørelærere frygter kaos: Så mange venter på en køreprøve
Næstved - 03. april 2021 kl. 04:43
Af Rikke Bondesen

Når køreskolerne åbner igen efter coronanedlukningen, vil der være pres på. Både de nye elever, som gerne vil lære at køre bil eller motorcykel og de elever, som fik aflyst kørerprøverne hen over julen og i januar står klar.

arrow Læs også: Kørelærerformand: Politikredsen har røvrendt os

Kørelærer Michael Kastrup Hansen fra køreskolen KKort.nu fortæller, at han havde håbet, at politiet ville tilbyde de første køreprøver til de elever, som fik aflyst tider de havde booket i januar og februar, men det er ikke sket.

- Det er urimeligt, at de ikke kommer foran i køen med mindre kørelæreren sørger for det, siger Michael Kastrup Hansen.

250 venter på prøve

Formand for Næstved Kørelærerforening og landsdelsrepræsentant i Dank Kørelærer-Union Walther Baumgarten Linck, fortæller, at puklen af køreelever, der venter på en praktisk prøve har rundet 250 i Næstved.

I Slagelse står 300 og tripper for at komme til køreprøve. De første køreprøver er allerede blevet lagt op og booket af kørelærerne skærtorsdag og langfredag til afholdelse efter påske.

- Vi ved endnu ikke, hvor mange køreprøver Sydsjællands- og Lolland-Falsters politikreds udbyder, når der igen er åbnet for køreprøver, kun at Rigspolitiet har bedt politikredsene om at trappe op, siger Walther Baumgarten Linck.

Artiklen fortsætter under billedet.

Formand for Næstved kørelærerforening Walther Baumgarten Linck. Privatfoto

Han frygter, at puklen, og dermed ventetiden på at få en køreprøve, vil vokse henover sommeren, hvor de prøvesagkyndige skal have dere ferie. På et normalt år plejer ventetiden til bilkørekort at blive om vinteren, fordi man ikke afholder køreprøver for motorcyklister, og derfor kan få afviklet nogen af de ophobede bilkøreprøver. Det er ikke sket i år, på grund af nedlukningen. Derfor er køen ualmindelig lang.

- Ventetiden for at komme til køreprøve, kan hen over sommeren blive op til fire og en halv måned i Næstved, vurderer formanden for Næstved Kørelærerforening.

Gammelt problem

De lange ventetider på praktiske køreprøver i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds er ikke et nyt problem. I sommers kunne Sjællandske fortælle historier om køreskoleelever, der ventede i op til tre måneder på at kunne sætte sig bag rattet med en prøvesagkyndig, selv om politiets servicemål er maksimalt 14 dages berammelsestid på køreprøver.

Det fik Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen til at indkalde justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd.

Her forsikrede ministeren, at de lange ventetider ville være bragt ned med udgangen af 2020, hvilket dog ikke skete.

Færdselsstyrelsen

Kørelærerformand Walther Baumgarten Linck forventer ikke, at problemerne med lange ventetider løser sig lige med det første.

- Det bliver et prøvehelvede resten af året, siger han.

Men der er dog lys ude i horisonten, mener han. For 1. oktober flyttes hele ansvaret for køreprøver og udstedelse af kørekort fra politiet til Færdselsstyrelsen. Færdselsstyrelsen skal ansætte og uddanne op mod 90 nye prøvesagkyndige i forbindelse med overdragelsen.

Walther Baumgarten Lincks har været til møde med Færdselsstyrelsen, og er godt tilfreds med udsigten til, at at der kommer flere prøvesagkyndige, som udelukkende skal tage sig af køreprøver.

I dag er det politifolk, som ved siden af skal udføre færdselskontrol og andre politiopgaver. De nye prøvesagkyndige, som bliver ansat af Færdselsstyrelsen, kan være tidligere kørelærere, automekanikere eller bilinspektører, og skal være mobile så de kan tilkaldes til at tage sig af køreprøver, der hvor der opstår pukler.

Kørelærer Michael Kastrup Hansen bestiller tid til køreprøver over nettet. Foto: Mia Than West

arrow Efter grønt lys til køreskoler: Det kan blive et stort kaos
24. marts 2021 kl. 14:15 Opdateret: kl. 14:09
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk