17. december 2018
Landmand Niels Erik Nielsen transporterede allerede i januar køer fra Dybsø til sin gård ved Glumsø, fordi han ikke mente, der var nok føde på øen. Nu er de resterende køer også bragt i stald, efter Naturstyrelsen har indskærpet vilkårene. Foto: Svend Erik Pedersen
Landmand Niels Erik Nielsen transporterede allerede i januar køer fra Dybsø til sin gård ved Glumsø, fordi han ikke mente, der var nok føde på øen. Nu er de resterende køer også bragt i stald, efter Naturstyrelsen har indskærpet vilkårene. Foto: Svend Erik Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køer døde af sult og tørst på øde ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køer døde af sult og tørst på øde ø
Næstved - 11. april 2018 kl. 06:15
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er mangel på foder og vand, der er årsag til, at otte køer døde på den ubeboede ø Dybsø i Karrebæksminde Bugt. Det fastslår dyrlægens rapport.

arrow Læs også: Landmand fortsat sigtet for at lade otte køer dø på ubeboet ø

- Dyrlægen har undersøgt dyrene på Dybsø og vurderet, at de ikke har været fodret tilstrækkeligt. Vi forholder os til dyrlægens erklæring, siger Stine Stenbæk, der er sektionsleder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis lokale efterforskningsafdeling i Næstved.

Det er Niels Erik Nielsen, der driver virksomheden Skaaninggårdens Galloway i Glumsø, som ejer køerne. Han er fortsat sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven i forhold til misrøgt af otte køer og den ene kalv, der måtte aflives på grund af underernæring.

Niels Erik Nielsen har til politiet forklaret, at køerne er døde af afkræftelse, fordi han ikke kunne komme over med foder og vand, da den sydlige del af regionen blev ramt af kraftigt snevejr og frost.

Arealet, hvor de døde køer blev fundet, har Naturstyrelsen forpagtet ud til Niels Erik Nielsen siden 2003. Skovrider hos Naturstyrelsen Storstrøm, Claus Jespersen, fortæller, at det er forpagteren, der har pligt til at opfylde dyreværnsloven og sørge for, at de har nok føde - både vand, kraftfoder og stråfoder.

- Vi har indskærpet vilkårene og stillet krav til forpagtningsaftalen, siger han.

Politiet har siden fundet af de døde køer efterforsket sagen, som også har givet anledning til at undersøge flere kvæg af samme ejer. Her har der dog ikke været noget at komme efter.

Landmanden har taget alle kreaturer hjem til stald, og det er nu op til politiets anklagemyndighed at vurdere, om der skal rejses tiltale.

Læs mere i Sjællandske onsdag.

arrow Staten opsiger landmand efter misrøgtsag på øde ø
23. november 2018 kl. 05:58 Opdateret: kl. 16:32
arrow Politiet undersøger fortsat sag om døde køer på Dybsø
04. april 2018 kl. 11:13 Opdateret: kl. 11:39

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk