13. juli 2020
Lokalredaktør Kim Palm og sønnen Andreas på cykelferie på Mallorca, hvor bilisterne viser helt anderledes hensyn til cyklister end på de sjællandske landeveje.
Lokalredaktør Kim Palm og sønnen Andreas på cykelferie på Mallorca, hvor bilisterne viser helt anderledes hensyn til cyklister end på de sjællandske landeveje.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klumme: Derfor elsker vi at hade hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klumme: Derfor elsker vi at hade hinanden
Næstved - 22. juni 2018 kl. 13:39
Af Kim Palm, lokalredaktør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I april tog sønnen og jeg til Mallorca for at cykle. Det var herligt og bilisterne er søde og hensynsfulde. De holder altid tilbage og holder afstand, når vi ruller afsted og styrker øens turisme i skulder-sæsonen.

arrow Læs også: Cykelmotionister får hældt sprinklervæske i hovedet

Herhjemme er det anderledes alvorligt at begive sig ud på landevejen - og selvom de fleste bilister er flinke nok er der ofte en klaphat, der gør det surt og cykle, kører for tæt og tvinger os ud i grøftekanten. Og duellen den er tabt på forhånd: Det er nemlig os i cykeltøj, der taber dysten. Hvergang. Og det kan gå grueligt galt.

Derfor er motionscyklisterne - og dem er vi mange af - ofte irriterrede på bilisterne. Men jeg kører også bil og kan ærgre mig rigtig meget, når to cyklister kører side om side og tror de ejer hele kørebanen og er selv fristet til at trykke på hornet, men gør det aldrig, for det er alligevel dårlig stil.

For mig at se handler det om at vise hensyn begge veje - og ikke gøre livet surt for hinanden. For motionscykling er kommet for at blive og vi mange, der elsker det - og der skal være plads til os allesammen.

Og PS: Hvis du vejer 25 kilo for meget - og har afmonteret din ringeklokke der vejer 10 gram - så var det måske en overvejelse selv at smide et par kilo.

Vi ses på landevejen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk