16. juli 2018
Skoleformand Louise Schou ringede ind til den første time på Karrebæksminde Privatskole. Foto: Finn John Carlsson
gallery icon

Se billedserie

Skoleformand Louise Schou ringede ind til den første time på Karrebæksminde Privatskole. Foto: Finn John Carlsson
Foto: Finn John Carlsson +45 40142620
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klokken ringer i spritny privatskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klokken ringer i spritny privatskole
Opdateret 11. august 2016 kl. 08:49
Næstved - 09. august 2016 kl. 14:13
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Om et par uger godkendes lokalplanen, og i går startede Karrebæksminde Privatskole. Godkendelsen af lokalplanen ligner en formsag. Ejendomsudvalget godkendte planen i går formiddag, og byrådet ventes at gøre det samme den 23. august.

arrow Læs også: Privatskole får grønt flag

Karrebæksminde Privatskole holder til i den tidligere landsbyskole på Kirkebakken. Der er ialt 56 elever i privatskolen, og de ni startede i »0'te«klasse.

Ifølge karrebaeksminde.dk. har skoleleder Casper Nørby-Jæger allerede nu har skrevet »Fest« ud for den 24. august, men om det bliver morgen, middag eller aften, er der endnu ikke taget beslutning om.

Mange forældre var mødt op på den første dag i Næstveds nyeste privatskole. Og det var en tydeligt rørt Louise Schou, der ringende ind til den første time i Karrebæksminde Privatskole.

Siden de første planer om en privatskole kom frem for snart et år siden har der været mange sten på vejen. På et tidspunkt forsøge forældrekredsen at leje den kommunale fritidsklub Smakken, men det sagde et flertal i byrådet nej til.

Herfter gik forældrene tilbage til den gamle plan om at indrette privatskolen i den tidligere landsbyskole, som siden 1950erne har været til anvendt til lejrskole. En lokalplan er nødvendig, og den ser nu ud til at være en realitet om et par uger.

Initiativtagerne til Karrebæksminde Privatskole er dog kommet på endnu en opgave, idet de afsatte parkeringsarealer på grunden, først skal graves ud og fundamentet gøres stabilt, inden biler kan køre ind på området.

Så indtil videre benyttes arealerne foran møllen mellem Karrebæk Kirke og privatskolen. Dette areal ejes af Karrebæk Kirke, hvor menighedsrådet formand Erik Sørensen satser på et godt samarbejde med den nye nabo.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk