23. april 2019
Herlufsholm er landets mest kendte private kostskole. Gymnasiet ligger helt i top, målt på karakterer ved afgangseksamerne. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Herlufsholm er landets mest kendte private kostskole. Gymnasiet ligger helt i top, målt på karakterer ved afgangseksamerne. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jysk godsejer bliver ny forstander på Herlufsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jysk godsejer bliver ny forstander på Herlufsholm
Opdateret 11. januar 2019 kl. 11:46
Næstved - 11. januar 2019 kl. 10:00
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En godsejer med internationale forretningsforbindelser sætter sig i spidsen for driften af Herlufsholm Skole og Gods. Efter otte år som forstander giver Jens Moberg 1. februar stafetten videre til godsejer Torben von Lowzow.

Torben von Lowzow er blandt andet medejer af en række virksomheder og ejer af godset Løvenholt i Salten nær Silkeborg. Han er selv dimittend fra Herlufsholm i 1980. Torben von Lowzov har de seneste fem år siddet i bestyrelsen for Danmarks mest berømte private kostskole.

Afgående forstander Jens Moberg kan se tilbage på otte år, hvor især gymnasiet har udviklet sig fagligt og de senere år har ligget i toppen af danske gymnasier, målt på studenternes gennemsnitskarakterer ved afgangseksamen. I Jens Mobergs tid er der også skabt nye studieretninger og skolen har gennemgået en omfattende modernisering.

- Det var været en ære og glæde at bidrage til skolens 450-årige historie. Herlufsholm er en enestående skole, hvor mange dygtige medarbejdere hver dag yder en fantastisk indsats for at udvikle vores elever fagligt og socialt, udtaler Jens Moberg.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk