15. maj 2021
Måske er der en forklaring på, hvem der havner i luksusfælden.  Hør foredraget med professor Søren Leth-Petersen. Privatfoto
Måske er der en forklaring på, hvem der havner i luksusfælden. Hør foredraget med professor Søren Leth-Petersen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem havner i Luksusfælden? Måske er der en forklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem havner i Luksusfælden? Måske er der en forklaring
Næstved - 11. april 2021 kl. 15:58
Af Robert Andersen

Kan økonomisk forskning forudsige, hvem der ender i Luksusfælden? I fjernsynet kan man i programmet Luksusfælden følge danskere, der er fanget i onde spiraler af kviklån og forbrug, der langt fra stemmer overens med indtægten.

arrow Læs også: Forsvundne Arvinger: Rose Maria fik en ukendt morbror og en stor familie

Programmets værter optrevler de massive økonomiske problemer, men mange seere sidder måske alligevel tilbage med nogle spørgsmål. Hvordan kunne det komme så vidt? Er mennesker i luksusfælden særligt uheldigt ramt af arbejdsløshed eller sygdom?

Økonomisk adfærd

Måske er det faktisk muligt at forudsige, hvem der ender i økonomiske problemer. Kan bestemte personlighedstræk øge sandsynligheden for at få økonomiske vanskeligheder? Arver man finansiel adfærd fra sine forældre?

Bliv klogere på årsagerne til, at nogle mennesker havner i håbløs gæld og bliver fanget i den såkaldte luksusfælde, når der er online-foredrag mandag 26. april klokken 19 til 20. Aftenens foredragsholder er Søren Leth-Petersen, professor ved Økonomisk Institut ved Københavns Universitet. Han forsker i opsparingsadfærd og privatøkonomi. Foredraget viser, hvordan økonomer bruger eksperimenter og kæmpestore datamængder til at forudsige økonomisk adfærd.

Forskningens Døgn

Næstved Bibliotek og Borgerservice tilbyder foredraget, som er en del af Forskningens Døgn - en årlig videnskabsfestival, hvor forskere fra næsten alle videnskabens grene præsenterer deres forskning til det brede publikum.

I 2020 blev Forskningens Døgn aflyst på grund af nedlukningen af Danmark. I år er Forskningens Døgn tilbage - dog udelukkende online. Det er gratis at deltage, men man bedes melde sig til via www.naesbib.dk.

Man skal have adgang til Zoom for at høre foredraget. Brug dette link: https://ucph-ku.zoom.us/j/64017910949. Man kan desuden læse mere om Forskningens Døgn på https://forsk.dk/om-forskningens-dogn

arrow Tvangsauktion: Byens skændsel er blevet solgt billigt
08. april 2021 kl. 14:15 Opdateret: kl. 13:56
arrow Nyt forslag: Forening vil gentænke planer for havnen
01. april 2021 kl. 21:21 Opdateret: kl. 15:07
arrow Hus i ruiner: Fra herlig slagter til byens skændsel
25. marts 2021 kl. 04:52 Opdateret: kl. 19:06
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk