31. marts 2020
Lokalplan for udvidelse af Næstved Storcenter er filet lidt til. Ejeren, den amerikanske kapitalkæde Black Rock, får ikke lov til udeservering.
Lokalplan for udvidelse af Næstved Storcenter er filet lidt til. Ejeren, den amerikanske kapitalkæde Black Rock, får ikke lov til udeservering.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høringssvar om centerudvidelse: Både fugle og trafikstøj ved kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høringssvar om centerudvidelse: Både fugle og trafikstøj ved kirke
Opdateret 19. november 2018 kl. 15:51
Næstved - 19. november 2018 kl. 05:34
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved Storcenter er tæt på at få lov til at udvide med 19.000 kvadratmeter til nye butikker og flere parkeringspladser.

arrow Læs også: Hver tiende kører gerne langt for en tur i storcenter

Mens lokalplanen var i offentlig høring indløb 11 svar, som handler om alt fra trafik og for korte åbningstider i Næstved bymidte til fugleliv og udeservering.

Næstved Storcenter, som blev opført i 1986 og senere udvidet i 2001, har i dag et areal på over 43.000 m2.

Miljøstyrelsen varetager naturens interesser. Også når det gælder den amerikanske kapitalkæde Black Rocks ønske om at udvide storcentret.

Styrelsen bemærker i al stilfærdighed, at det ikke fremgår af lokalplanforslaget, om der er lavet en vurdering af, om udvidelsen kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder for fugle.

Centerforeningen, hvis medlemmer lejer butikkerne i centret, er begejstret for udsigten til et endnu større indkøbsmekka. Men den undrer sig samtidig over, at der er truffet en politisk beslutning om at sige nej til udedørsservering.

»Udeservering kan blandt andet tilgodese rygere, kunder med hunde eller andre, som har brug for at opholde sig udendørs. Centeret ønsker ikke at diskriminere disse kunder.«, skriver Centerforeningen i sit høringssvar.

Roskilde Stift er bekymret på vegne af Holsted Kirke, der ligger umiddelbart overfor storcentret.

Bekymringen handler om en voldsom forøgelse af trafikken på Holsted Allé. Det forventes, at antallet af biler på vejen langs kirken vil fordobles, når centret bliver udvidet. Det vil give støjgener, mener stiftet. Og beder så mindeligt om, at Næstved Kommune tager vidtgående hensyn til kirken.

Anette Strømsholt er i sit høringssvar bekymret for handelslivet i bymidten. Hun skriver at udvidelsen af Næstved Storcenter må ikke påvirke butikkerne i bymidten.

»Det vil heller ikke være godt for Næstved Bymidte, hvis biografen flytter, for hvad kan der dog fyldes ind i den store, grå kasse ved havnen,« spørger hun.

Sidse Lunn Mortensen har en hverdagsbetragtning om udvidelsesplanerne.

Hun bor i Tappernøje og har svært ved at nå at hente børn efter arbejde og købe ind, inden butikkerne lukker.

»Man har ingen chance for at nå hjem fra arbejde og hente poderne og så nå butikkerne inden lukketid, så er det andet end almindelig dagligvarer vi skal købe, er centeret som regel eneste mulighed, skriver hun og opfordrer butikkerne i Næstved bymidte til at udvide åbningstiden til kl. 19.

»Så os, som bor uden for Næstved reelt har en chance for at nå at handle, inden butikkerne lukker.«

Byrådet tager endelig stilling til storcentrets planer om at udvide tirsdag aften.

arrow Storcenter må udvide: Politikere stiller krav om farver og facader
06. november 2018 kl. 07:40 Opdateret: kl. 18:47

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk