6. april 2020
Den tidligere trafikminister Magnus Heunicke sad mellem sin far, tidligere borgmester Henning Jensen, og socialdemokraternes regionsformand Ida Marker. Foto: Mogens Lorentzen
gallery icon

Se billedserie

Den tidligere trafikminister Magnus Heunicke sad mellem sin far, tidligere borgmester Henning Jensen, og socialdemokraternes regionsformand Ida Marker. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Heunicke: Vi skal have motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heunicke: Vi skal have motorvej
Opdateret 15. december 2016 kl. 09:26
Næstved - 13. december 2016 kl. 07:51
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi skal have den motorvej. Af hensyn til virksomhederne og de mange pendlere. Opbakningen til en motorvej er meget stor. Jeg har aldrig set så mange mennesker til et borgermøde om en VVM-redegørelse.

Det sagde den tidligere transportminister Magnus Heunicke (S). Og scorede det største bifald i en Toksværd-hal, der var fyldt som til en Kandis-koncert.

Næsten 700 borgere var mødt op mandag for at høre om de fire linjeføringer for en kommende motorvej mellem Næstved og Rønnede. For nogen tørt og kedeligt stof. For andre særdeles nærværende. De har måske udsigt til en motorvej i forhaven, eller måske vil staten ekspro­priere deres ejendom. Mange års planer og drømme om en motorvej er ikke længere en luftkastel, men konkret virkelighed.

Fire linjeføringer
Fire linjeføringer er miljø-vurderet, og resultatet er i otte ugers høring. Hos borgere plus i Faxe og Næstved byråd. Alle har frist til 20. januar med at indsende høringssvar.

De to kommuners byråd har drøftet linjeføringer, men sender hver sit høringssvar. Men borgmester Knud Erik Hansen oplyste til Sjællandske i aftes, at han har en klar forventning om, at de to kommuner er enige om at pege på samme linjeføring.

- Og jeg glæder mig over signalet fra den nye transportminister om at linjeføringen hurtigt bliver afgjort, siger Knud Erik Hansen.

Faxe byråd afgør sagen den 15. december, og Næstved byråd har sagen på dagsordenen den 20. december.

Det er en folketings-afgørelse om motorvejen skal bygges. Foreløbig handler det om at finde linjeføringen. Vejdirektoratet ventes at være klar med en indstilling i marts-april. Derefter er det op til transportminister Ole Birk Olesen at indbyde trafikpartierne til forhandling.

Når linjeføringen ligger fast, skal der findes penge og vedtages en anlægslov.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk