20. juni 2021
Venstres Cathrine Riegels Gudbergsen foreslår, at byrådet vedtager at gøre det nemmere at køre elbil i Næstved Kommune. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Venstres Cathrine Riegels Gudbergsen foreslår, at byrådet vedtager at gøre det nemmere at køre elbil i Næstved Kommune. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er forslaget, der skal gøre det lettere at køre elbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Her er forslaget, der skal gøre det lettere at køre elbil
Næstved - 26. januar 2021 kl. 13:15
Af Robert Andersen

Lad os hjælpes ad med at gøre Næstved Kommune til den kommune i Danmark med flest ladestandere. Sådan indleder Venstres byrådsmedlem Cathrine Riegels Gudbergsen sit forslag til at gøre det nemmere og mere attraktivt at køre i elbil i Næstved Kommune.

arrow Læs også: Debat: Næstved skal være en grøn by med stærk infrastruktur

Hun mener, at med de nye generationer af elbiler kan man lade en bil op fra 10 til 80 procent på cirka 20 minutter. Så kan man lige nå at drikke en kop kaffe på tankstationen, læse avisen og strække benene eller for dem der gør det, støvsuge sin bil, foreslår hun.

Det er ikke Venstre, men Cathrine Riegels Gudbergsen selv, der er forslagsstiller, men det skal man ikke lægge noget i. Venstres gruppe bakker op om forslaget, fortæller hun.

- Vi er enige, så det er fint. Jeg tænkte ikke over, at jeg skulle lade Venstre stille forslaget. Selv i disse tider kan Venstre være enige om noget, siger og griner.

Mange muligheder

Ideen til forslaget fik hun under en samtale med en god ven. Hun overvejede, hvad der skulle få hende til at overveje en elbil. Forslaget er på byrådets dagsorden til tirsdagens møde, og man kan læse i indstillingen, at der pendler 8.500 personer til Næstved Kommune hver dag, og ikke alle har mulighed for at lade bilen op på arbejdet.

- Vi har mange sælgere, der kører rundt, og min tese er, at de fravælger en elbil, fordi de frygter at løbe tør undervejs på en lang arbejdsdag. Sikkerhed og tryghed betyder meget for os som mennesker, også når vi køber bil. Vi har alle hørt om dem, der har siddet i en kø og måtte slukke bilen og varmen, fordi den ellers løb tør for strøm. En gammel historie som sidder fast, skriver hun i forslaget.

Cathrine Riegels Gudbergsen mener, at det er en kommunal opgave at arbejde for at gøre det mere attraktivt at eje og køre elbil her i kommunen. Modelfoto

Sende et signal

Cathrine Riegels Gudbergsen mener, de fleste med elbiler får den ladet op hjemme om natten, og det vil formentlig være dér flest får dækket behovet også i fremtiden, men det er ikke altid nok.

Det er heller ikke alle steder det er muligt - eksempelvis i rækkehuse skal der laves en fælles løsning, eller hvis man bor i en etageejendom af ældre dato er der heller ikke ladestandere, nye etageejendomme har kun få ladestandere.

- Vi skal ikke sætte ladestandere op. Det er energiselskaberne bedre til, men det er et signal at sende, hvis et enigt byråd beslutter det. Det viser, at vi er fremme i bussen, siger hun.

Bidrage med viden og service

Det handler om at gøre det så nemt for selskaberne som muligt, og at hjælpe til med at få processen til at glide.

- Det kræver, at vi skal være hjælpsomme. Forslaget går på, at vi som kommune går forrest for at hjælpe alle, der måtte have en interesse i at opsætte ladestandere til biler og cykler på kommunale områder, og/eller med at lokalisere hvor behovet er størst.

Det er kommunens forvaltning, der ved, hvad man må, den kan let finde ud af, hvem der ejer hvilke områder og sætte folk i kontakt med hinanden, hjælpe med at udpege områder hvor der kunne være et behov.

- Så det vi skal bidrage med er viden og service fra vore dygtige folk i forvaltningen, foreslår Cathrine Riegels Gudbergsen.

arrow Begejstring i byrådet for at satse på elbiler
29. januar 2021 kl. 07:07 Opdateret: kl. 15:51
arrow Nye lejeboliger i byen: Så mange kvadratmeter bliver der bygget
15. januar 2021 kl. 20:34 Opdateret: kl. 14:14
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk