1. oktober 2020
Det vælter ind med ansøgninger om solcelleanlæg i kommunen, som nu er klar med faste retningslinjer for, hvor der må høstes grøn energi ud af solen. Foto: Jens Wollesen
Det vælter ind med ansøgninger om solcelleanlæg i kommunen, som nu er klar med faste retningslinjer for, hvor der må høstes grøn energi ud af solen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er den nye plan for solcellemarker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er den nye plan for solcellemarker
Næstved - 03. april 2019 kl. 07:40
Af Kim Palm

Der er flere penge i solceller end i korn. Det er årsagen til, at Næstved Kommune i øjeblikket modtager stribevis af ansøgninger om opstilling af store solcelleanlæg fra godsejere og andre store jordbesiddere.

arrow Læs også: Snart skal der høstes sol i Blangslev

Nu er kommunen så klar med en sammenhængende plan for, hvor der må placeres solceller i landskabet - og hvor der ikke må plantes solceller. Planen er netop blev godkendt i Plan- og Erhvervsudvalget, hvor et enigt udvalg, minus Enhedslistens Thor Temte, blåstemplede de nye retningslinjer for at høste grøn energi ud af solen.

Hovedpunkterne er: Der må som udgangspunkt ikke etableres store solcelleanlæg i det kommunen selv har nævnt som bevaringsværdigt Landskab. Store solcelleanlæg skal afskærmes af et tæt, levende hegn på alle sider. Anlæggene skal etableres, så eksisterende beplantning bevares og udnyttes afskærmende. Der skal holdes 100 meters afstand til naboer, og de må ikke omkranses på alle sider.

Formand for Plan- og Erhvervsudvalget Daniel Lillerøi (S) er tilfreds med de nye regler og restriktioner.

- Især afstandskravet med 100 meter til de nærmeste naboer er med til at beskytte naboerne. Det vil også gøre, at nogle af ansøgningerne om store solcelleanlæg skrumper en smule, siger Daniel Lillerøi.

I øjeblikket er et lokalplanforslag om et solcelleanlæg nær Blangslev på 67 hektar i høring, og byrådet har også sagt god for at gå i gang med planlægningen af landets største solcelleanlæg på 200 hektar i Nylandsmose ved Gavnø.

Udover Blangslev og Nylandsmose er der yderligere fem ansøgninger på vej. Saltø Gods har ansøgt om et anlæg på 100 hektar, Holmegaard Gods om et anlæg på 50 hektar og Gisselfeldt Kloster om et anlæg på 65 hektar. Herudover er der ansøgninger om opstilling af solceller ved Katrineholms Piber nær Fuglebjerg på 65 hektar og et areal syd for Mogenstrup på 120 hektar.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk