24. juni 2021
Projektleder Kenneth Jensen fra KL Transport har ansvaret for at skraldebeholderne bliver samlet og kørt ud til borgerne. Dagligt samles der 800 skraldebeholdere på Holmegaard Gods. Fotos: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Projektleder Kenneth Jensen fra KL Transport har ansvaret for at skraldebeholderne bliver samlet og kørt ud til borgerne. Dagligt samles der 800 skraldebeholdere på Holmegaard Gods. Fotos: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er de nye skraldebøtter: Snart lander de i din indkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Her er de nye skraldebøtter: Snart lander de i din indkørsel
Næstved - 10. maj 2021 kl. 15:45
Af Kim Palm

Lige om lidt skal du gøre plads til en ekstra affaldsbeholder i indkørslen. Udrulningen af den nye affaldsordning er i fuld gang. I sidste uge blev de første 1.600 affaldsbeholdere kørt ud til borgerne fra lagerhallen på Holmegaard Gods. Og i denne uge går det stærkt. Hver dag skal der samles 800 affaldsbeholdere, som bliver kørt ud til samtlige villaer og parcelhuse i kommunen.

arrow Læs også: Affaldsmøde på Axeltorv om alle de nye typer skrald og hvor det skal lægges

- De nye affaldsbeholdere kommer i samlesæt, så vi skulle lige i gang, men nu kører det, siger Kenneth Jensen, projektleder i KL Transport, som står for udkørsel og samling af de nye affaldsbeholdere. Han får god hjælp af 18 lokale medarbejdere. Otte af dem har ansvaret for at samle beholderne, der kommer som et kæmpe lego-sæt, mens 10 ansatte sørger for at køre beholderne ud til borgerne.

Fast arbejde

Det er kommunens jobcenter, der har skaffet den lokale arbejdskraft til samling af beholderne. En af dem, der har skiftet ledighed ud med fast arbejde, er Eva Magnusson. Tidligere sad hun bag kassen i Meny i Østergade. Nu monterer hun hjul, skillevægge og låg på de nye plasticbeholdere. Det foregår altsammen med håndkraft - og Eva er glad.

- Vi arbejder fire dage om ugen fra klokken syv til 17 - og så har vi tre dage fri. Det er rigtig rart, siger Eva Magnusson, som også sætter klistermærker på, så borgerne kan se, hvilken type affald der skal i beholderne.

Ny sæk til rustne underbukser

Foruden en ny affaldsbeholder får hver husstand også udleveret en rød miljøkasse til farligt affald. Den er til printerpatroner, el-pærer, kemikalierester, lightere og andre ting du ikke må smide i restaffald. I miljøkassen finder du også en særlig sæk, som skal bruges til tekstiler som ikke skal til genbrug, f.eks hullede sokker, slidte underbukser, ødelagte sko og ituvevne tøjdyr.

Samtlige affaldsbeholdere skal være på plads i indkørslen, når den nye affaldsordning træder i kraft. Det sker 1. juli. Inden da skal du sortere skraldet som du plejer, da den ekstra beholder til metal og plast først må tages i brug fra 1. juli.

Selvom det kan lyde både bøvlet og besværligt, når affaldet skal sorteres på 10 måder, så er det faktisk ikke så svært. Det viser et pilotprojekt fra Halfdan Rasmussens Vej, hvor husejerne i to måneder prøvekørte den nye måde at sortere affald på.

Nye containere

Udover de 25.000 genbrugsbeholdere til borgere i enfamiliehuse køres der også 1024 containere á 660 liter til glas og metal ud til private og offentlige standpladser. Målet er, at alle beholdere er klar til brug pr. 1. juli. Hvis KL Transport kommer bagud, og tidsplanen skrider, er de klar til at ansætte flere.

- Hvis der bliver behov for det, så opjusterer vi. Vi har en opgave, der skal være klar til tiden. Det må vi løse, siger Kenneth Jensen.

arrow Scan dit skrald og ramrigtigt i affaldsbeholderen
20. juni 2021 kl. 11:35 Opdateret: kl. 11:30
arrow Smart affaldstømning med egen beholder og stregkode
28. maj 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 17:09
arrow Ny affaldsordning godkendt: Nu er der 10 ting at sortere
28. april 2021 kl. 10:34 Opdateret: kl. 09:17
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk