10. juli 2020
Værs?go her er byens nye parkeringshus. Birgit Melsen projektingeniør i Næstved Kommune bød torsdag indenfor i P-huset på Grønvej, der er klar til brug i slutningen af august. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Værs?go her er byens nye parkeringshus. Birgit Melsen projektingeniør i Næstved Kommune bød torsdag indenfor i P-huset på Grønvej, der er klar til brug i slutningen af august. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er P-huset som skal løse trængslen i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er P-huset som skal løse trængslen i byen
Næstved - 29. juni 2018 kl. 07:49
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nøj, bliver det gratis at parkere? Det vidste vi ikke.

arrow Læs også: Unge hærger nyt p-hus - politiet må rykke ud dagligt

Sådan lød det fra nogle af borgerne, da kommunen inviterede indenfor i det første af to nye P-huse, der skal løse pendlertrængslen i Næstved. P-huset på Grønvej kommer først og indvies i slutningen af august. Fire måneder kan du også parkere bilen i P-huset på Tjæregrunden ved Kählersvej.

Torsdag var der åbent hus på Grønvej. Med sodavand og pølser og vi fik lov at kigge indenfor.

P-huset på Grønvej bliver i fem dæk og får plads til 300 biler. Parkeringen er gratis og ubegrænset og der vil være video-overvågning, så du trygt kan stille bilen fra dig.

Fra parkeringshuset bliver der etableret en gangbro til sneglen (sti-overgangen) således, at man nemt kan komme ud på sti-overgangen, hvis man har parkeret på de øverste niveauer. Der etableres en elevator i den nordlige gavl af parkeringshuset, som også hænger sammen med gangbroen til sneglen. Der vil være trappe-udgange på alle fire sider af parkeringshuset.

Den store betonklods midt i byen bliver også pæn at kigge på, lover kommunens projekt-ingeniør Birgit Melsen. Den skal nemlig forsynes med stræk-metal i farven rustrød. Hvis du kender Kobberhjørnet på Jernbanegade - så har du en idé om, hvordan det kommer til at se ud.

Næstved er en grafittiby og derfor skal parkeringshuset også udsmykkes. Det sker på de gavle, der vender ud mod stationen. Her vil Ungdomsskolens hold af internationale kunstnere gå i gang med de store spraydåser. Det skal nok blive godt, lover kommunen.

Ud mod Grønvej skal der begrønnes, som det hedder. Det vil sige, at der skal beplantes så beboerne får noget grønt at kigge på.

De to nye P-huse koster tilsammen 60 mio. kr. Og når de tages i brug er der 770 gode grunde til at parkere bilen ved stationen.

arrow P-hus på Grønvej er klar onsdag
30. august 2018 kl. 07:15 Opdateret: kl. 17:13
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk