26. oktober 2020
Havneformand Per Sørensen glæder sig til at Næstved Havn går igang med at bygge anlæg på Ydernæs. Foto: Mogens Lorentzen
Havneformand Per Sørensen glæder sig til at Næstved Havn går igang med at bygge anlæg på Ydernæs. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havnen ud af byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnen ud af byen
Næstved - 14. juli 2016 kl. 06:54
Af Mogens Lorentzen

Næstved Havns fremtid som erhvervshavn ligger på Ydernæs. Det er årsagen til, at Næstved Havn har overtaget 26 hektar jord på Ydernæs. Havnen har mageskiftet en velbeliggende havnegrund tæt på Næstved centrum med det store areal på Ydernæs.

Her skal anlægges 350 meter kajanlæg, og ifølge havneformand Per Sørensen er det planen at starte det store byggeri allerede næste år. Næstved Havn har afsat 20 millioner kroner til havne-byggeriet i 2017 og 2018.

- På den lange bane kan jeg godt forestille mig, at en del af havnens aktiviteter flyttes til den nye havn på Ydernæs. Men i første omgang bliver Ydernæs-havnen et supplement til vores havn. Vi mangler plads. Der er areal til et pakhus mere, så er alt optaget. Og sidste år havde vi en vækst i godsomsætningen på 30 procent, siger Per Sørensen til Sjællandske.

I årevis har der været debat om Næstved Havn, der har status af erhvervshavn. Det har blokeret for udvikling til mere rekreative- og erhvervsmæssige aktiviteter. Og boliger har været udelukket. I dag er havnen terrorsikret med et gigantisk hegn, som de færreste opfatter som et plus for Næstved.

I takt med at havne-anlæg flyttes til Ydernæs, kan arealerne reduceres. I første omgang er det planen, at sten- og sandfiskeren Mette Pan skal flyttes til Ydernæs.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk