21. oktober 2020
- Vi slog i bordet.... hårdere end vi plejer og sendte et signal, om at det er alvor, siger havneformand og byrådsmedlem Kristian Skov-Andersen (V), efter havnen har varslet, at 10 bådejere hurtigt skal flytte ud af deres både i Nolds Havn. Foto: Jørgen C. Jørgensen
- Vi slog i bordet.... hårdere end vi plejer og sendte et signal, om at det er alvor, siger havneformand og byrådsmedlem Kristian Skov-Andersen (V), efter havnen har varslet, at 10 bådejere hurtigt skal flytte ud af deres både i Nolds Havn. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havneformand: Vi slog i bordet ... hårdere end vi plejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havneformand: Vi slog i bordet ... hårdere end vi plejer
Næstved - 13. februar 2019 kl. 13:47
Af Robert Andersen

Næstved: Der er en lang række forhold, der skal bringes i orden på Nolds Havn, før de 10 mennesker, der bor på deres både i havnen, kan bo der lovligt.

Det er havneformand Kristian Skov-Andersen (V) ikke i tvivl om. Der har gennem en årrække været forhandlet frem og tilbage, men man er aldrig kommet frem til en løsning.

Nu er tålmodigheden ved at være løbet ud i havnebassinet, og efter henvendelsen fra Næstved Kommune valgte havneledelsen at skride til handling.

arrow Læs også: Ingen panik i havnen - dialogen er genoprettet

- Vi slog i bordet.... hårdere end vi plejer og sendte et signal, om at det er alvor, siger Kristian Skov-Andersen.

Og for havneformanden ser det ud til, at strategien virkede, for beboerne i havnen vågnede op til et chok. De fik et brev, som tilsyneladende blev opfattet og ment som en ultimatum. Bring forholdene i orden, ellers er det ud efter tre uger.

Den udlægning synes Kristian Skov-Andersen er lovlig hård, men han glæder sig over, at beboerne har reageret, så man nu kan komme videre.

- Vi bad dem bare om at bringe forholdene i orden. De har adresse i et klubhus, der ikke er klassificeret som beboelse, siger han tirsdag til Sjællandske.

Han er overbevist om, at hvis ikke havneledelsen havde banket så hårdt i bordet og sat en deadline på tre uger, men sagt tre måneder i stedet, så var der ikke sket noget.

Havneformanden bløder dog lidt op. Hvis ikke tingene er på plads 28. februar, så er han villig til at forhandle videre.

Klar til dialog

Det handler om sikkerhed for de både, der ligger helt ude i kanalen og om miljø. Der skal findes en løsning på spildevands- og affaldssituationen Samtidig skal det undersøges, om støjforholdene i havnen er på et niveau, der gør, at det kan godkendes til beboelse.

Kristian Skov-Andersen peger på, at det store problem er sikkerheden. Husbådene kan ikke ligge så udsatte, som de gør nu. Skibstrafikken i kanalen udgør for stor en risiko. Husbådene skal flyttes længere ind i havnen, og det koster penge - og hvem skal nu betale. Det bliver det store spørgsmål.

Havneformanden er klar til at tage dialogen med beboerne i havnen.

- De er velkomne. De kan bare ringe til mig, siger han.

Beboerne på bådene i Nolds Havn vil stadig ikke udtale sig til Sjællandske.

arrow 10 beboere registreret på lokum i havnen - der må man altså ikke bo
13. februar 2019 kl. 15:32 Opdateret: kl. 11:10
arrow Havn smider beboere ud med tre ugers varsel
12. februar 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 17:13
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk