16. april 2021
Direktøren for Næstved Havn er færdig på posten.
gallery icon

Se billedserie

Direktøren for Næstved Havn er færdig på posten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havnedirektør er fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnedirektør er fyret
Næstved - 25. marts 2019 kl. 07:20
Af Anna C. Møhl

Leder og direktør gennem de sidste 15 år, Jesper Møller Petersen, er historie i Næstved Havn.

arrow Læs også: Fratrædelsesaftale for fyret havnedirektør hemmeligholdes

Havnens bestyrelse og den kontroversielle havnedirektør har indgået en aftale om, at 48-årige Jesper Møller Petersen fratræder sin stilling.

Formand for havnens bestyrelse, byrådsmedlem Kristan Skov-Andersen (V), viger udenom spørgsmålet om, hvorfor havnedirektøren netop nu skal fratræde.

- Nu har den nye havnebestyrelse været i arbejdstøjet i et års tid og vi har sat os ind i tingene. Der er aldrig noget godt tidspunkt for sådan noget, men tiden er moden nu, siger havneformanden.

Meget tyder på, at planerne om at flytte erhvervshavnen til Ydernæs og udvikle en helt ny bydel med boliger og erhverv, har været medvirkende årsag til, at bestyrelsen har besluttet at se sig om efter en ny direktør.

- Det er en overordnet vurdering, men jeg vil ikke sige, at det ikke spiller nogen rolle. Havnedirektøren har ikke spændt ben for projektet, men efter 15 år på posten kan det være svært at se, hvordan man kan få havnen op på næste trappetrin. Man kommer til at sidde lidt fast og vi vil gerne have friske øjne på tingene. Kommunen holder havnen i kortere snor end nogensinde før, og det gør det sværere at være havnedirektør, så projektet har stillet nogle ting på spidsen, siger Kristian Skov-Andersen.

Der har været flere konklikter med den ihærdige havnedirektør,

Blandt andet, da havnebestyrelsen blev sejlet agterud og var nødt til at forsvare en afgift på natparkering på stejlepladserne i Karrebæksminde,

Tidligt om morgenen måtte brovagten gå fra borde og agere parkingsvagt, da en rengøringsdame formastede sig til at parkere på stejlepladsen for at kunne møde på arbejde på Kanalkroen.

Havnedirektørens aftrædelsesaftale er fortrolig, oplyser havneformanden.

Et gæt på, at havnedirektørens aftrædelsesaftale med Næstved Kommnue indbringer ham 2-3 års løn, er ifølge havnebestyrelsesformanden »til den høje side«. Næstved Havn har konstitueret havnefoged Michael Baltzer, der blandt andet har en fortid som havnefoged i Skælskør, som havnechef.

- Vi går i gang med at drøfte konpetencer, før vi drøfter navne. Der har været en del skibe i havnen, siden havnedirektøren fratrådte, så den daglige drift fungerer udmærket, Han har indrettet hverdagen, så han ikke selv skal være i sving, hver gang et skib kommer ind i havnen, siger Kristian Skov-Andersen.

Næstved Havn har 10-12 medarbejdere inkl. brovagterne i Karrebæksminde og er kommunalt ejet,

arrow Splittet byråd dropper politijagt på muldvarp
21. marts 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 17:11
arrow Byråd truer med politiet: Hvem lækkede fyringssag?
19. marts 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 17:31
arrow Kontroversiel havnedirektør tæt på at blive afskediget
12. marts 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 17:37
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk