19. juli 2019
Godsejer Cathrine Riegels Gudbergsen (t.h.) fra Broksø overdrager den fundne »tørvekasse« til leder af Næstved Museum Mette Bielefeldt Bruun. Fotos: Helle Hansen
gallery icon

Se billedserie

Godsejer Cathrine Riegels Gudbergsen (t.h.) fra Broksø overdrager den fundne »tørvekasse« til leder af Næstved Museum Mette Bielefeldt Bruun. Fotos: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godsejer finder gammelt guld i gæsteværelset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godsejer finder gammelt guld i gæsteværelset
Næstved - 12. marts 2019 kl. 15:16
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tørv var big business i fordums tid, og nu er en kasse med prøver på tørv og benzin og tjære udvundet heraf dukket op på Broksø.

- Vi fandt kassen i et gammelt gæsteværelse, som vi skal til at sætte i stand, fortæller godsejer på Broksø Cathrine Riegels Gudbergsen.

Da Cathrine Riegels Gudbergsen forleden var forbi til åbning af Holmegaard Glasværks Tørvehaller, som nu er omdannet til et topmoderne magasin for Museum Sydøstdanmark, forærede hun kassen til museet.

- Det var helt oplagt at overdrage kassen med tørv til museet den dag netop i Tørvehallerne, hvor der før har været opbevaret tørv, siger hun.

I kassen ligger et brev dateret Hamburg 37, den 1. april 1930.

- Det er fra dengang Madelung ejede Broksø og Tårnborg, lige inden min bedstefar købte Broksø, siger Cathrine Riegels Gudbergsen.

Peter Madelung ejede Broksø fra 1926 til 1931, hvor godset blev købt af Hans Vilhelm Riegels.

- Dengang var der en tørvefabrik lidt ude ad Svenskevejen. Fabrikken var en god indtægtskilde for min bedstefar, fortæller godsejeren.

Museum Sydøstdanmark glæder sig over at godsejeren afleverede tørvekassen til museet.

- Det er en anden vinkel på tørvegravningen herude, som fortæller noget om tørvens betydning for industrihistorien. Det er ikke noget, vi havde i forvejen, så det er spændende, siger faglig chef Mette Bielefeldt Bruun fra Museum Sydøstdanmark, som er glad for, at Cathrine Riegels Gudbergsen tænkte på museet, da kassen blev fundet på Broksø.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk