20. juni 2021
Godsejer Christian Danneskiold Lassen blev onsdag idømt en bøde på 60.000 kroner i en syv år gammel gødningssag. Fotos: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Godsejer Christian Danneskiold Lassen blev onsdag idømt en bøde på 60.000 kroner i en syv år gammel gødningssag. Fotos: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godsejer får miljøbøde efter kostbar tastefejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godsejer får miljøbøde efter kostbar tastefejl
Opdateret 16. januar 2020 kl. 09:53
Næstved - 16. januar 2020 kl. 03:49
Af Kim Palm

En tastefejl i et gødningsregnskab fik onsdag kedelige konsekvenser for godsejeren på Holmegaard Gods, Christian Danneskiold Lassen.

arrow Læs også: Debat: Den største udgift er indkøb af gødning

Ved retten i Næstved blev han nemlig idømt en bøde på 60.000 kroner for at have overskredet kvoten med kvælstof med 12.480 kilo.

Sagen daterer sig tilbage til 2013-2014, hvor godsejerens forvalter - angiveligt ved en fejl - havde tastet forkerte tal ind i et gødningsregnskab til Landbrugsstyrelsen.

- Det er min fejl. Jeg begik en tastefejl, da jeg indsendte gødningsregnskabet og det opdagede jeg først halvandet år senere, da Landbrugsstyrelsen aflagde et kontrolbesøg, forklarede forvalteren i retten.

Han afviste - sammen med godsejeren - at have hældt for meget kvælstof ud over markerne og forsvarer Uffe Baller forlangte øjeblikkelig frifindelse.

- Min klient har altid sat en ære i at drive sin virksomhed ordentligt og hvis han bliver dømt vil det gøre ondt helt ned til Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg. sagde Uffe Baller.

Men lige lidt hjalp det. Dommeren kendte godsejeren skyldig, men nedsatte anklagemyndighedens bødekrav på 124.000 kroner på grund af forældelse.

Holmegaard Gods driver landbrug på 1862 hektar jord, fordelt på godserne Holmegaard, Juellinge og Tryggevælde.

arrow Godsejer får miljøbøde efter tastefejl i gødningsregnskab
16. januar 2020 kl. 06:56 Opdateret: kl. 06:58
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk