21. juni 2021
Retten i Næstved havde nok at se til, da det alenlange anklageskrift skulle gennemgås. Foto: Carsten Lysdal
Retten i Næstved havde nok at se til, da det alenlange anklageskrift skulle gennemgås. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gennembankende offer med bat: Nu er dommen faldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Gennembankende offer med bat: Nu er dommen faldet
Næstved - 04. maj 2021 kl. 12:17
Af Esben Thoby

Tre mænd på henholdsvis 35, 28 og 22 år har netop fået afsluttet en tre dage lang retssag ved Retten i Næstved. De blev fundet skyldige i 21 forskellige forhold, mens der skete frifindelse i et enkelt.

arrow Læs også: Ukrainsk mand smadrede mark med firehjulstrækker

Sagens hovedforhold handlede om et særdeles voldeligt overfald, der fandt sted på Professionshøjskolen Absalons parkeringsplads på Parkvej den 19. januar i år. Offeret var en ung mand, som pådrog sig en blødning i hjernen, syningspåkrævende skader på skalpen samt en fraktur på højre underarmsknogle efter mødet med de tre mænd og et aluminiumsbat.

- Fang ham
Det var den 28-årige, der lokkede den unge mand til stedet under påskud af at ville tale med ham. Imidlertid var de to andre mænd der også.

Den 22-årige flåede offeret ud af hans bil, inden den 35-årige med battet overdængede ham med slag på kroppen, benene og i hovedet.

- Fang ham, råbte den 28-årige, da offeret forsøgte at stikke af i retning af sin mors hus, hvilket ikke lykkedes - han blev indhentet og fik flere slag med battet.

Frifundet for dummebøde

Den samme mand var også forurettet i sagens eneste forhold, der endte med en frifindelse, idet retten ikke fandt beviser nok til at få den 35-årige dømt for afpresning.

Han var ellers tiltalt for med kniv at have truet manden til at køre med til dennes mors adresse, hvor han ville have ham til at agere GLS-mand. På den måde skulle den 35-årige sammen med en ukendt medgerningsmand skaffe sig adgang til et fremmed hus.

Det ville hjælpe den forurettede med at betale en såkaldt dummebøde til den 35-årige, der startede på 700 kroner, inden den voksede til først 1400 og siden 30.000 kroner.

Truede offers kæreste

Endnu et forhold omkring vold af særlig grov, brutal eller farlig karakter var en del af sagen. I dette forhold var den 28-årige selv, der - sammen med to ukendte medgerningsmænd - stod bag volden.

Mændene skaffede sig adgang til en anden mands adresse ved at ødelægge en hoveddør. I hjemmet blev manden truet med en kniv, inden han blev slået, sparket og trampet flere gange på kroppen og i ansigtet. Resultatet blev flere flænger og hævelse i ansigtet samt større blodansamlinger på ryggen.

Overfaldet fandt sted 22. november sidste år, og dagen efter mødte den 28-årige op på offerets kærestes arbejdsplads. Her lod han hende forstå, at hun ville få halsen skåret over og revet hovedet af.

Samme aften ringede den 28-årige til kvinden og sagde, at det, der var sket med hendes kæreste, kun var fem procent af, hvad der ville ske med hende. Samtidig blev hun truet med at få skåret øreflipperne af.

Et par måneder senere ringede manden igen og spurgte, hvorfor han var blevet anmeldt til politiet, når kvinden godt vidste, at han kørte rundt med en pistol i sin bil. På det tidspunkt havde han ellers fået et tilhold mod at kontakte kvinden.

To modtog - en ankede

Den 28-årige blev fundet skyldig i både det grove overfald, trusler og overtrædelse af tilholdet. Derudover også i besiddelse af små seks gram kokain, flere ulovlige lægemidler, en ulovlig kniv, et ulovligt, hjemmelavet slagvåben bestående af tre sammentapede metalstænger samt kørsel i påvirket tilstand.

Alt i alt kostede det en straf på et år og fire måneders ubetinget fængsel. Den dom valgte manden at modtage, men han har stadig en tur i Østre Landsret til gode. Så sent som i marts blev han nemlig idømt otte måneders ubetinget fængsel for trusler, vold, grov vold og forsikringssvindel - omtalt i Sjællandske under overskriften »Kæresten opdagede forsikringssvindel: Udsat for grov vold og truet med pistol«. Den straf valgte han at anke.

Også den 22-årige modtog sin dom, der lød på ti måneders fængsel for sin deltagelse i overfaldet samt besiddelse af en ulovlig kniv.

Til gengæld ankede den 35-årige sin straf på halvandet års fængsel. Han blev fundet skyldig i det grove overfald på parkeringspladsen samt overtrædelse af både kniv- og våbenloven, idet han ved sin anholdelse var i besiddelse af tre ulovlige knive, to totenschlægere i metal samt en peberspray. Endelig blev han dømt for at have stjålet for 5898 kroner værktøj i Bauhaus samt forsøg på at stjæle for yderligere 12.905 kroner.

Alle tre dømte sad i forvejen varetægtsfængslet, og det vil de blive ved med frem til endelig afsoning.

arrow Forsvunden Gucci- taske: Første dom i sag om hævnrøveri
30. april 2021 kl. 06:55 Opdateret: kl. 17:06
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk