23. juni 2021
Elever er tilbage på Næstved Musikskole - dog må der kun synges udendørs. Privatfoto
Elever er tilbage på Næstved Musikskole - dog må der kun synges udendørs. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genåbningsglæde: Tilbage for fuld musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genåbningsglæde: Tilbage for fuld musik
Næstved - 23. april 2021 kl. 17:00
Af Rikke Bondesen

Flaget blev hejst onsdag den 21. april på Næstved Musikskole. Den gode nyhed om delvis genåbning faldt i forventningsfuld jord hos alle lærere og elever, som i over fire måneder kun har kunnet mødes online med de udfordringer, som det har givet.

arrow Læs også: Børn og unge mistrives: Nu iværksættes koordineret indsats

Sammenspil, bands og orkestre har ligget stille - aktiviteter, som musikskolen ellers regner for særdeles vigtige, når det drejer sig om musikalsk og social udvikling. Kor med mange deltagere har været umuligt - og er i skrivende stund stadig ikke muligt indendørs. Coronareglerne tillader heller ikke undervisning i sang endnu.

Men glade er alle for at kunne mødes face to face igen - om end det er med afstand, håndsprit og øvrige sikkerhedsforanstaltninger, fortæller Hanne Winther Knudsen.

- I den forløbne tid under nedlukningen har det naturligvis ikke været muligt at tilbyde koncerter og andre udadvendte aktiviteter. Det er også ting, vi glæder os til igen at kunne gøre, siger hun.

Godnatsange online

Facebook og Instagram har været flittigt brugt til kommunikation og nyhedsglimt - og et helt nyt tiltag har fundet vej til Facebook. Maria Dynesen, som underviser i Forældre/Barn musik, fik den ide at sende godnatsange et par gange om ugen.

En lang række af musikskolens lærere har på skift deltaget med stemningsfulde og hyggelige indslag, og ideen har vist sig at være særdeles bæredygtig - og fulgt og nydt af rigtig mange. Udsendelserne varer fem til 10 minutter og kan alle findes på Næstved Musikskoles facebookside.

arrow Genåbning: Glade gymnaster i hallen igen
25. april 2021 kl. 17:39 Opdateret: kl. 23:50
arrow Debat: Skoleledere går mod udvalgsbeslutning
06. februar 2021 kl. 12:20 Opdateret: kl. 17:08
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk