24. oktober 2021
Kartoffelavler Ole Rasmussen frygter, at han mister halvdelen af dt arela, han kan dyrke kartofler i, når gasledningen er trukket tværs gennem hans ejendom. Privatfoto
Kartoffelavler Ole Rasmussen frygter, at han mister halvdelen af dt arela, han kan dyrke kartofler i, når gasledningen er trukket tværs gennem hans ejendom. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gasledning smadrer EM-helts kartoffelmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gasledning smadrer EM-helts kartoffelmark
Opdateret 22. maj 2019 kl. 13:47
Næstved - 22. maj 2019 kl. 08:35
Af Niels Brande

Den tidligere EM-spiller i fodbold og nuværende kartoffelavler, Ole Rasmussen, har gravet årets første kartofler op af sin jord mellem Holme-Olstrup og Næstved, men de kommende mange år bliver udbyttet pauvert.

arrow Læs også: Billedserie: Redningsaktion for mini-frø

I hvert fald hvis Energinet holder fast i, at de som den danske part i det dansk-polske gasprojekt Baltic Pipe vil føre den omdiskuterede gasledning tværs over Sysjælland - herunder 1300 meter gennem Ole Rasmussens kartoffelmarker.

Ole Rasmussen vurderer, at halvdelen af det areal, han dyrker kartofler på, vil blive gravet igennem, siger han til Sjællandske.

- Der bliver så meget strukturskade i jorden af gravearbejdet, og der kommer voldsomt mange sten op, så det bliver ikke til at dyrke kartofler i mange år frem. Det vil genere os voldsomt, siger kartoffelavleren.

Han er en af de mange lodsejere, som har sendt høringssvar til Miljøstyrelsen i forbindelse med den netop afsluttede anden og sidste høringsfase for Baltic Pipe.

Blandt de øvrige høringssvar stikker et krav fra godsejer Claus Neergaard ud. Der skal nemlig ikke graves nogen gasledning ned i hans jord, før der er helt styr på den juridiske legitimitet omkring projektet, som han altså implicit antyder, at der ikke er.

- Det vil være en katastrofe, hvis man får gravet halvdelen af ledningen ned og så når frem til, at den ikke er i almenvellets interesse, siger Claus Neergaard.

Over for Sjællandske uddyber han, at han ikke selv juridisk forfølger sagen - ikke endnu i hvert fald - men han mener, andre har kig på, hvorvidt Baltic Pipe er i almenvellets interesse, som projektet skal være, hvis det skal tvinges i jorden og trumfe ejendomsretten.

Ole Rasmussen er kendt i den brede offentlighed som landsholdsspiller i fodbold. Han spillede 41 landskampe for Danmark - bl.a. ved EM i Frankrig.
På klubplan spillede han for Næstved, OB og tyske Hertha Berlin.
Ole Rasmussen har i mange år drevet landbrug med hovedproduktion af kartoffelavl og juletræer.
arrow Næstved vil redde løvfrøen
11. august 2017 kl. 07:13 Opdateret: kl. 16:42
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk