16. maj 2021
thumbnail_IMG_7149
gallery icon

Se billedserie

Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gaderæs: Politiet uddeler bøder til 48 unge "bilentusiaster"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gaderæs: Politiet uddeler bøder til 48 unge "bilentusiaster"
Opdateret 11. april 2021 kl. 08:05
Næstved - 11. april 2021 kl. 07:50
Af Mia Than West

48 unge mennesker er blevet sigtet for at have kørt ulovligt i et industriområde natten til søndag i Næstved. Det fortæller vagtchef ved ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Henrik Karlsen,

arrow Læs også: Lovligt gaderæs på vej: Fælles køretur på grundlovsdag

Området Ydernæs i udkanten af Næstved har før været plaget af gaderæs, og vagtchefen kan derfor ikke udelukke, at det har været det, der foregik.

På grund af problemerne med gaderæs har Næstved Kommune indført et forbud af køretøjer i området mellem klokken 20 og 02. Det er dette forbud, som den større flok af unge er sigtet for at bryde. Derfor har politiet udskrevet 48 bøder til de unge mennesker for at have kørt der i tidsrummet.

- De var i biler og kom fra hele regionen. Der var nogle enkelte, der fandt smutveje og ikke fik bøder, siger Henrik Karlsen.

Havde været i andre byer først

Han fortæller videre, at de unge bilister, som bliver beskrevet som »bilentusiaster« af politiet på Twitter, havde turneret rundt i andre byer tidligere på aftenen og natten, inden de endte på Ydernæs i Næstved.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 00.45 fra beboere i området i Næstved og ankom til stedet kort efter, hvor de fik travlt med at udskrive bøder frem til klokken lidt over to.

Det var primært mænd, der sad bag rattet i bilerne. Der sad også passagerer i flere af bilerne. De 48 personer har hver modtaget en bøde på omkring 1500 kroner, afhængigt af hvad sigtelser lyder på. En er desuden også sigtet for at tale i håndholdt telefon under kørsel, oplyser politiet.

48 unge blev natten til søndag sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Billedet her stammer fra et tidligere arrangement på Fiskerhus, hvor der godt kan være 200 tilskuere samlet, når der køres gaderæs. Privatfoto

arrow Striben-Legal kæmper videre for lovligt gaderæs
13. april 2021 kl. 16:38 Opdateret: kl. 15:07
arrow Debat: Skal gaderæs gøres lovlig? Nej
29. september 2020 kl. 14:55 Opdateret: kl. 10:27
arrow Efter møde om ulovligt gaderæs: Drag race bane er vejen frem
26. september 2020 kl. 04:45 Opdateret: kl. 14:57
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk