26. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frontkæmper til politikere: Slip jeres berøringsangst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frontkæmper til politikere: Slip jeres berøringsangst
Næstved - 24. juli 2019 kl. 09:26
Af Niels Brande

Everdrup: Tina Bjerregaard, frontkvinde i borgergruppen i Everdrup mod Baltic Pipe, giver ikke meget for Miljøstyrelsens timing ved den nylige offentliggørelse af VVM-godkendelsen for gasprojektet, kort efter erhvervsminister Simon Kollerup (S) havde underskrevet landsplandirektivet for samme projekt.

arrow Læs også: Debat: Baltic Pipe er en katastrofe

- Hver gang får vi besked lige op til ferier og lignende. Det er svært at tro på, at det ikke er planlagt og koordineret, siger Tina Bjerregaard.

Hun mener, det giver borgerne ringere muligheder for at klage inden for de fire ugers klagefrist, der følger med VVM-godkendelsen.

- Hvis man er på ferie i tre uger, giver det ikke mange muligheder, når man kommer hjem. Det er op ad bakke at være interessepart og nå at afgive svar, siger Tina Bjerregaard og mindes, hvordan de få dage før julen 2017 blev gjort bekendt med gasplanerne.

Mus og mænd
VVM-godkendelsen blev offentliggjort 12. juli med klagefrist 9. august.

Hun har kigget dybere i både VVM-godkendelsen og landsplandirektivet, og selv om hun kan se, der på enkelte punkter er lyttet til borgernes indsigelser, er hun fortsat meget kritisk over for projektet.

- Det eneste, jeg kan se, de har taget til sig, er det med terrænregulering, og jeg synes stadig, der bliver taget meget hensyn til hasselmusen. Den er nævnt flere gange end mennesker. Det er sgu grotesk, siger Tina Bjerregaard med henvisning til, at der i projektet skal tages hensyn til hasselmusens levesteder.

Fat om nældens rod
Adgangsveje til den planlagte gaskompressorstation ved Tågeskov og støjberegninger er hun også fortsat skeptisk over, og i det hele taget er hun stærkt kritisk over for måden, gasprojektet har taget form på.

- Jeg synes stadig, det vil klæde politikerne at slippe deres berøringsangst og udtale sig. Tage fat om nældens rod. Tør man ikke som politiker stå ved de her beslutninger, spørger Tina Bjerregaard, som mener, politikerne sender Energinet i byen for at forsvare projektet.

arrow Byrådspolitiker: Baltic Pipe-kritik kommer alt for sent
26. juli 2019 kl. 05:40 Opdateret: kl. 14:04
arrow Ekspert: Derfor er politikerne tavse om Baltic Pipe
23. juli 2019 kl. 05:47 Opdateret: kl. 09:49
arrow Vejen til kæmpe gasanlæg er fortsat uvis
19. juli 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 15:48
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk