23. oktober 2021
Butiksleder Tina Wesselhoff byder velkommen ved den nye indgangsdør, som er central i forhold til flytningen.
gallery icon

Se billedserie

Butiksleder Tina Wesselhoff byder velkommen ved den nye indgangsdør, som er central i forhold til flytningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frelsens Hærs genbrugsbutik flytter til nye, gamle lokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Frelsens Hærs genbrugsbutik flytter til nye, gamle lokaler
Næstved - 11. januar 2020 kl. 20:00
Af Tekst og foto: Esben Thoby

Mandag er der officiel åbning af Frelsens Hærs genbrugsbutik, som nu er tilbage i gården på adressen Krumport 6-8, hvor man også holdt til indtil september 2017. Butikken er rykket fra Østergade et stenkast derfra.

arrow Læs også: Mette står ansigt til ansigt med løverne i hulen

Årsagen til flytningen for to et halvt år siden var, at kunderne skulle igennem gården ved Frelsens Hærs krisecenter, hvilket skabte en del utryghed for de voldsramte kvinder på centeret. De var blevet truet med både syreangreb og trusler af forsmåede mænd.

De nye lokaler i Østergade lå dog stadig tæt på krisecenteret og porten til den tilknyttede baggård. Personalet i genbrugsbutikken skulle således hele tiden være på stikkerne i forhold til, hvem der nu stod og lurede.

Og hvordan giver det så mening at rykke tilbage til de gamle lokaler? Jo, nu er indgangsdøren blevet rykket, sådan at kunderne ikke længere skal igennem samme gård, som er tilknyttet krisecenteret. I stedet skal man igennem døren ved Krumport 6-8, så adgangen til centeret og den anden baggård er fuldstændig lukket af.

Der er dog også en anden årsag til flytningen. I august blev Kurt og Helle Pedersen indsat som nye præster - i Frelsens Hær regi kendt som officerer - og da Kurt Pedersen lider af allergi, som gør ham meget følsom over for støv, var det ikke optimalt med kontorer lige ved siden af stedet, hvor der var tøjsortering.

- Vi havde i længere tid gået med overvejelsen, og da Kurt så kom til og forklarede sin situation, var det hovedet på sømmet, som fik os til at flytte. Det er den mest optimale løsning for alle parter. Nu har Kurt kontor væk fra tøjsorteringen, og vi skal ikke hele tiden være på vagt i forhold til krisecenteret - og det skal kvinderne heller ikke, siger genbrugsbutikkens daglige leder, Tina Wesselhoff.

I de nye lokaler var der tidligere kontorer og opbevaring, og der har man lavet en byttehandel lige over, så de nu er rykket til Østergade. Selve flytningen kunne først iværksættes efter en gudstjeneste 29. december, så der har været travlt med at komme på plads.

- Det har kun kunnet lade sig gøre takket være vores fantastiske og glade frivillige, som vi har 25 af i alt. Flere af dem har knoklet på i døgndrift, så vi er helt klar til åbningen på mandag, siger Tina Wesselhoff.

Hun fortæller også, at en af årsagerne til flytningen tilbage i 2017 var mere synlighed. Den mister man en smule nu, men der er mange faste kunder, og desuden vil der komme skilte op ved Krumport-indgangen og flag i selve baggården, så også nye kunder kan finde vej.

Der er åbning på mandag klokken 10, hvor borgmester Carsten Rasmussen (S) bevæger sig de få meter fra rådhuset for at klippe den røde snor. Der vil være kaffe, kage og champagne - alkoholfri i bedste Frelsens Hær-stil - og hele ugen køres der åbningstilbud, hvor alle stykker tøj kan erhverves for 10 kroner per del.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk