21. marts 2019
To gamle lagerhaller fra papairfabrikkens tid har fået forbedret klimaskærmen - tag, mure og vinduer - og bliver nu genbrugt som base for Ressource City, der tirsdag formiddag havde besøg af en delegation af franske borgmestre og embedsmænd. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

To gamle lagerhaller fra papairfabrikkens tid har fået forbedret klimaskærmen - tag, mure og vinduer - og bliver nu genbrugt som base for Ressource City, der tirsdag formiddag havde besøg af en delegation af franske borgmestre og embedsmænd. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Franske borgmestre kom til Næstved for at lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Franske borgmestre kom til Næstved for at lære
Opdateret 11. oktober 2018 kl. 11:31
Næstved - 11. oktober 2018 kl. 10:45
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fransk er meget nemt - Hest hedder cheval og saadan er det hele vejen igennem.

arrow Læs også: Hovedtaler afsløret til stor konference om cirkulær økonomi

Citat Storm P.
Da 15 borgmestre og embedsmænd fra Loire-området tilbragte tirsdag formiddag på Ressource City, foregik det dog på en blanding af dansk og fransk via en tolk.

Delegationen var på et tre-dages besøg i Danmark, som udelukkende drejede sig om cirkulær økonomi.

- I dag er vi her i Ressource City, og i går besøgte vi Symbiose i Kalundborg, fortæller Lucie Larsen fra den franske ambassade. Andre stop har været Carlsberg og Rockwool, så Ressource City har været i fint selskab.

- Cirkulær økonomi er lidt hypet, for man laver ikke bare lige noget nyt af kasserede ting, siger Michael Søgaard Jørgensen, der ved Aalborg Universitet er lektor i og forsker i bæredygtig innovation og denne formiddag holdt oplæg for den franske delegation.

- Det er vigtigt at starte med slow economy, at finde ud af hvordan man undgår at ting taber værdi for folk, argumenterer han og nævner, at det bør være lettere at opgradere maskiner til nyeste version og billigere og nemmere at få ting repareret.

- En undersøgelse, jeg har lavet, viser, at kvinder kun bruger halvdelen af det tøj, de har i klædeskabet, og det samme gør sik sikkert gældende for mænd og deres værktøj, siger Michael Søgaard Jørgensen.

- Og så skal vi finde ud af, hvordan vi kan nøjes med færre ting i omløb. Det kan vi blandt andet ved hjælp af deleøkonomi, siger forskeren, der foreslår, at man i grundejerforeninger deles om græsslåmaskiner og haveredskaber.

Efter lidt historie om Maglemølle og Ressource Citys tilblivelse bevæger delegationen sig iført selvlysende veste og sikkerhedssko over på Reiling anført af fabrikschef Kim Lykke for at se på genbrug i det virkelige liv.

- Hvorfor bliver glas fra hele Danmark bragt til Næstved, lyder et spørgsmål fra en af deltagerne.

- Det var da et godt spørgsmål, men det er fordi den største kunde, Danmarks eneste glasværk, ligger kun 10 minutter herfra, svarer Kim Lykke, inden gruppen går hen for at kigge på, hvordan glasset ser ud, når det ankommer til Reilings område.

arrow Affaldsdating er det nye sort
14. oktober 2018 kl. 09:00 Opdateret: kl. 13:37
arrow Se billeder: Papirfabrikken som blev en erhvervspark
01. juni 2018 kl. 19:52 Opdateret: kl. 15:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk