21. oktober 2021
Som ved åbningen er der også her i sommerferien folk, der liner op, inden Holmegaard Værk åbner. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Som ved åbningen er der også her i sommerferien folk, der liner op, inden Holmegaard Værk åbner. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forrygende start for Holmegaard Værk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Forrygende start for Holmegaard Værk
Næstved - 30. juli 2020 kl. 11:15
Af Helle Hansen

Holmegaard Værk skal nok nå de 60.00 besøgende, som der er budgetteret med årligt. Og dem når det nye musem vel at mærke også i 2020, selv om museet først åbnede den 30. maj.

arrow Læs også: Afrikansk jungle på p-pladsen ved Holmegaard Værk

- Her i sommerferien har vi i snit tusind besøgende om dagen, siger Keld Møller Hansen, administrende direktør for Museum Sydøstdanmark, som sammen med Næstved Kommune står bag Holmegaard Værk.

- Det er helt klart bedre, end vi havde turde håbe på. Det er fantastisk, at det går så godt, siger en meget glad museumsdirektør.

- Det er en stor lettelse og tilfredsstillelse, siger han, for der blev virkelige knoklet igennem i lang tid for at få skabt Holmegaard Værk.

Time slots

Ikke overraskende har man kunne konstatere, at de besøgende bruger længst tid ved det store designbord med Kähler og Holmegaard stillet op overfor hinanden, ved glasreolen og ved glaspusterne. Uge 28 har hidtil været den uge med mest pres på. Her var der over tusind besøgende om dagen.

Fakta
  • 30. juli: Rundvisning på glasmesteren Per Steen Hebsgaards værksted, hvor faglig leder på Holmegaard Værk, Mette Bielefeldt Bruun, kl. 13.30-14.30 fortæller om de store værker af blandt andet Per Kirkeby, Erik A. Frandsen, Ursula Reuter Christiansen og mange flere.
  • 6. august: Kählerværstedet og familien: Museumsinspektør Berit Christensen fortæller kl. 13.30-14.30 om Holmegaard Værks udstilling af Kählerkeramik og historien om det legendariske værksted og personlighederne bag.
  • 22. august: Masterclass i collage og decoupage med Maria Dubin kl. 10.30–12.30 i keramikværkstedet på Holmegaard Værk.
  • 26. august: Foredrag v/ Lene Steinbeck og signering af hendes bog Historien om Holmegaard. Hun fortæller kl. 19-20.30 historien om det traditionsrige glasværk på kanten af Holmegaard Mose fra de første år med indsmugling af glasmagere fra Sydeuropa til en række af de store designere, der har sat sit markante præg på Holmegaard.
  • 28. august: Artist Talk med Maria Dubin modereret af mag.art Cathrine Lefebvre i foredragssalen på Holmegaard Værk kl. 19.30 - 21.
  • Billetter til de forskellige events kan købes på på www.holmegaardvaerk.dk.

- På et tidspunkt var vi ved at nå grænsen og overvejede, om det var nødvendigt at indføre time slots igen, men det gik, siger Keld Møller Hansen.

Holmegaard Værk lagde ved åbningen ud med time slots, når man købte billetter over nettet:

- Men vi fandt ud af, at de besøgende egentlig fordeler sig meget godt hen over dagen, og så kunne vi undgå den forvirring, som time slots skabte, siger Keld Møller Hansen, for er et time slot bare den periode, man skal ankomme i, eller må man kun være der de to timer osv.

Rabatten ikke afgørende

Mange museer over det ganske land har meldt om ekstra mange besøgene i år, hvor mange danskere har holdt ferie hjemme og der i hele skolernes sommerferie er halv pris på entréen.

Men hvad sker der så efter den 9. august?

- Selvfølgelig kommer der færre daglige besøgende udenfor højsæsonen, men rabatten har kun haft betydning for en mindre del vores besøgende, vurderer Keld Møller Hansen og anslår, at rabatten er afgørende for et sted mellem 10 og 20 procent af gæsterne.

Museet har marketingsfolk til at gå rundt blandt publikum og spørge om billetprisens betydning, om de vil komme igen og lignende. Gæster har også mulighed for at anmelde stedet via den app, som man downloader ved besøget.

- Hvis man er i dårligt humør, så skal man bare læse dem, siger en meget tilfreds Keld Møller Hansen.

Også københavnere

Der må være 450 gæster ad gangen på Holmegaard Værk. To tællere sørger for, at dette tal ikke overskrides. Yderligere coronatiltag består af meget afspritning og rengøring samt coronavagter, som går rundt og sørger for, at gæsterne spreder sig, hvis de begynder at klumpe sammen.

I de flotte anmeldelser ved åbningen satte Berlingskes anmelder spørgsmålstegn ved, om det ville være muligt at lokke københavnerne helt herned. Det ser det umiddelbart ud til, at det godt kan i et vist omfang. Holmegaard Værk fører statistik over, hvor de besøgende kommer fra. Cirka 30 procent har været fra københavnsområdet, knap halvdelen fra regionen og resten fra det øvrige Danmark. Der er meget få internationale turister på grund af coronaen.

Kommer folk igen, når først de har været her en gang?

- Mange siger, at det er så stort, at de er nødt til at komme igen, siger Keld Møller Hansen.

Og dertil kommer, at museet fra nu af og frem altid vil have særudstillinger eller events på programmet, ligesom der af og til vil blive udskiftet værker på det lange bord med Holmegaard og Kähler og i hallen med Hebsgaards glaskunst.

- Hvis man kommer igen efter en til to måneder, så vil der altid være sket noget nyt, lover Keld Møller Hansen.

arrow Nu åbner første særudstilling i Hytte 68
30. juli 2020 kl. 21:50 Opdateret: kl. 13:08
arrow Kæmpe Kähler-samling givet videre
17. juni 2020 kl. 16:19 Opdateret: kl. 22:06
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk