21. juni 2021
Christian Olsen Bidstrup lover andelshaverne et reelt valg mellem lukning eller billigere drift af varmeværket på den kommende generalforsamling. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Christian Olsen Bidstrup lover andelshaverne et reelt valg mellem lukning eller billigere drift af varmeværket på den kommende generalforsamling. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand om varmekrig: Vi handler selvfølgelig på lovlig grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Formand om varmekrig: Vi handler selvfølgelig på lovlig grund
Næstved - 15. april 2021 kl. 21:42
Af Kim Palm

Den voldsomme varmekrig i Hyllinge-Menstrup, hvor en oprørsforening kræver bestyrelsens afgang, får nu bestyrelsesformand Christian Olsen Bidstrup på banen. Han tilbageviser anklager om ulovlige generalforsamlinger og varmekunder uden andelsbevis. Og han fastslår samtidig, at andelshaverne på en kommende generalforsamling får valget mellem at lukke varmeværket eller fortsætte værket med billigere drift i form af store centrale varmepumper.

arrow Læs også: Vild varmekrig: 41 husstande melder sig ud af fjernvarmeværket

- Uden at afsløre for meget, kan jeg godt fortælle, at det ligner et økonomisk tæt løb mellem at fortsætte værket eller videreføre det med en billigere og mere miljøvenlig varmekilde end gas. Det viser de beregninger som ingeniørfirmaet Niras har lavet for os. De to scenarier vil blive præsenteret for andelshaverne, så snart det kan lade sig gøre at afholde en generalforsamling med fysisk fremmøde, siger Christian Olsen Bidstrup.

Et flisfyret varmeværk har også været i spil. Men her viser regnestykket et negativt resultat, ligesom flis er en opvarmningsform, der gør indhug på naturen omkring os.

Andelshaverne

Onsdag krævede oprørsgruppen Landsby Nærdemokrati bestyrelsens afgang, da de mente at de seneste generalforsamlinger har været direkte ulovlige eftersom varmebrugerne ikke er udstyret med et andelsbevis. Det tilbageviser Christian Olsen Bidstrup, der har været formand for det lille nødlidende kraftvarmeværk siden 2017.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker er blandt de mange såkaldte barmarksværker, der kæmper hårdt for at få økonomien til at hænge sammen. Foto: Henrik Førby Jensen

- Hver gang et hus skifter ejer i Hyllinge og Menstrup modtager de nye husejere et velkomstbrev fra varmeværket, hvor vi byder medlemmerne velkomne som andelshavere. Vi støtter os til den juridiske rådgivning vi har fået, og vi handler selvfølgelig på lovlig grund, siger bestyrelsesformanden.

Han kalder det rigtig trist, at oprørsgruppen på ny skaber ballade i de to landsbyer, og opfordrer husejerne til at deltage i medlemsdemokratiet på den kommende generalforsamling.

- Jeg kender ikke deres agenda, men føler bare, at de taler området ned. Det gør intet godt for hverken Hyllinge eller Menstrup, siger bestyrelsesformanden, der også bliver beskyldt for horible honorarer til sig selv og den øvrige bestyrelse.

- Det kan jeg også tilbagevise. Formand, næstformand og kasserer får alle samme honorar, nemlig 2.773 kroner om måneden. Vi udfører et reelt stykke arbejde og tømmer på ingen måde kassen i varmeværket, siger Christian Olsen Bidstrup.

Find alternativer

Og selvom varmeværket er havnet i en shitstorm, fortryder han ikke den dag i 2017, hvor han rakte hånden op på generalforsamlingen og blev valgt som formand, med løftet om at ville undersøge konsekvenserne af en mulig lukning.

- Jeg har gjort nøjagtigt, hvad jeg er blevet bedt om at gøre. Men man lukker altså ikke for varmen fra den ene dag til den anden. Det kræver undersøgelser af mulige alternativer, og vi kan ikke efterlade folk uden varme i hverken Hyllinge eller Menstrup.

arrow Lille varmeværk i Folketinget: DF vil slippe forbrugerne fri
14. april 2021 kl. 04:37 Opdateret: kl. 16:19
arrow Voldsom varmekrig i landsby: Oprørere vil ud af fjernvarmen
07. marts 2021 kl. 08:07 Opdateret: kl. 17:03
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk