24. maj 2019
Der var gang i salget af streamers med teksten »Bevar Holme-Olstrup...og vores skole! Carsten Bo Andersen er far til to børn på Holmegaardskolen i Fensmark og Holme-Olstrup og kæmper for bevarelse af skolen på tre matrikler.
gallery icon

Se billedserie

Der var gang i salget af streamers med teksten »Bevar Holme-Olstrup...og vores skole! Carsten Bo Andersen er far til to børn på Holmegaardskolen i Fensmark og Holme-Olstrup og kæmper for bevarelse af skolen på tre matrikler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre til kamp for lokal skole: Carsten har tre gange kæmpet imod lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre til kamp for lokal skole: Carsten har tre gange kæmpet imod lukning
Næstved - 08. november 2018 kl. 09:15
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Carsten Bo Andersen fra Holme-Olstrup har været med til at kæmpe for byens skole tre gange.

arrow Læs også: Frygten for friskolen

Han har selv to børn på Holmegaardskolen i henholdsvis Fensmark og Holme-Olstrup og er desuden med i aktivitetsgruppen, som kæmper for at bevare skolen på tre matrikler.

Han tog ved tirsdagens debatmøde imod underskrifter for bevarelse af alle tre matrikler og solgte streamers med teksten »Bevar Holme-Olstrup...og vores skole!«

Jimmi Iversen var blandt de mange forældre, der skrev under. Han købte sammen med sin kone hus i Holme-Olstrup for tre år siden.

Deres datter på fire år skal starte i skole næste sommer, og familien håber, det bliver i den by, hvor de bor.

- Det styrker lokalsamfundet at have en skole. Hun går sammen med mange i børnehaven fra området, som hun kender. Man kan forestille sig, de bliver spredt ud, og nogle vælger privatskole. Her er et trygt miljø, og det vil vi gerne bevare, fastslår han overfor Sjællandske.

Det bakker Anette Brix fra Det Konservative Folkeparti op. Hun stemmer som den eneste i udvalget imod en lukning af skolen i Holme-Olstrup, hvor hun selv er bosat.

- Jeg ved, hvor meget en skole betyder for lokalområdet. Viljen til at ville skaber evnen til at kunne. Jeg synes, det er modigt og visionært at holde fast i det, vi har og turde tro på det. Selv om det ser lidt sort ud, skal man blive ved med at kæmpe, konstaterer hun.

Blandt de frustrerede lokale var også Maria Toft, som bor i Holme-Olstrup og er mor til en datter, der skal starte i førskole den 1. april næste år. Hvor det bliver henne, ved hun ikke, hvis skolen i Holme-Olstrup lukker.

- Jeg er så utryg ved den her situation. Hvis scenariet med at lukke skolen bliver til virkelighed, hvad vil I så gøre ved pladsproblemerne, spurgte den tydeligt frustrerede mor.

arrow Borgere og forældre blæser til kamp mod skolelukning
27. oktober 2018 kl. 05:57 Opdateret: kl. 16:12
arrow Forældre i chok over mulig skolelukning
27. september 2018 kl. 09:17 Opdateret: kl. 09:00
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk