21. februar 2019
På Lille Næstved Skole, afdeling Karrebæk, var elever og ansatte mandag samlet for at hilse på de nye elever. Foto: Mia Than West
På Lille Næstved Skole, afdeling Karrebæk, var elever og ansatte mandag samlet for at hilse på de nye elever. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkeskolen gør comeback: Privatskole mister elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeskolen gør comeback: Privatskole mister elever
Næstved - 14. august 2018 kl. 05:59
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

686 nye elever startede mandag i 0. klasse i Næstved Kommunes folkeskoler. På Lille Næstved Skole, afdeling Karrebæk, er 16 nye elever nu klar til at tage hul på folkeskolelivet.

arrow Læs også: Elevflugt på privatskole: Kæmper for overlevelse

Her frygtede man ellers, at oprettelsen af Karrebæksminde Privatskole i byen ville få store konsekvenser for den lokale folkeskole. Sådan er det dog ikke blevet. Folkeskolen er i fremgang og er gået fra 90 elever i 2016 til i dag 129 elever.

- Det er jo fantastisk og meget positivt. Der er stille og roligt kommet flere og flere til, og forældreopbakningen er kæmpe stor. Forældrenes indstilling har rigtig meget at sige, forklarer daglig leder Christina Juul Larsen.

- Før gik der rygter om, at skolen skulle lukke. Nu er det udelukkende positivt, jeg hører, og stemningen er fuldstændig vendt. Det smitter, hvis man hører andre sige noget skidt, konstaterer hun overfor Sjællandske.

Antallet af elever på privatskolen, der ligger få hundrede meter fra byens folkeskole, falder - stik imod tendensen i resten af landet. I april var der indskrevet 82 elever på skolen. Nu er elevantallet nede på 60.

- Der kommer rigtig mange forældre her med forskellige forestillinger, fortællinger og drømme. Det var alligevel ikke det, de ønskede, og det er helt okay, forklarer skoleleder Katrine Blond, der erkender, at 60 elever ikke er optimalt.

- Før var det et fravalg af andre skoler. Nu er vi grounded, og det vi oplever nu er, at dem der kommer, vælger os til. Vi vil gerne have flere børn, og det skal vi også nok få, forsikrer hun.

Læs mere i Sjællandske, tirsdag.

arrow Privatskole fritstiller skoleinspektøren
17. september 2018 kl. 09:05 Opdateret: kl. 15:47
arrow Forældre: Derfor valgte vi privatskolen til vores børn
10. september 2018 kl. 19:47 Opdateret: kl. 15:01
arrow Privatskole på tredje år: Flere årsager til faldene elevtal
10. september 2018 kl. 12:35 Opdateret: kl. 10:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk