22. oktober 2021
Fodsporet kan benyttes hele året - også når bladene falder. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Fodsporet kan benyttes hele året - også når bladene falder. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fodsporet fylder 10 år: Det skal fejres med nye ruter ud i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodsporet fylder 10 år: Det skal fejres med nye ruter ud i naturen
Næstved - 24. september 2021 kl. 18:05

Af Kim Palm
Vi er mange der husker og kun få der har glemt, dengang vi kunne køre med tog hele vejen til Slagelse.

Men alting har en ende - også turen til Slagelse - så i 1971 sluttede togdriften og da BaneDanmark siden afhændede arealet dukkede en ny mulighed op, nemlig vandre- og cykelstien Fodsporet.

Den blev indviet i 2011 og kan dermed fejre 10 års fødselsdag. Det sker lørdag den 16. oktober og fejringen foregår i Næstved, Sorø og Slagelse kommuner, der sammen med Naturstyrelsen er klar med et nyt projekt, der skal gøre Fodsporet endnu mere attraktiv til ture ud i terrænnet omkring os.

Nye ruter
Med en støtte på 2,5 millioner kroner fra Nordea-fonden skal Fodsporet nemlig udvides med nye afmærkede cykel- og vandreruter i alle tre kommuner. En af de nye ruter skal forbinde Fodsporet med det flotte naturområde ved Tystrup Sø, så man på en rundtur både får pulsen op i det bakkede terræn ved søen og pulsen ned igen på det flade Fodspor.

- Turen kommer til at gå fra Fodsporet til Fuglebjerg og videre til Kongskilde Friluftsgård ved Tystrup Sø og vi etablerer også afmærkede cykel- og vandrestier fra Fodsporet til Bisserup via Sandved, ligesom Glumsø bliver forbundet med Tystrup Sø med en afmærket cykelrute, fortæller Elly Andersen, der er pressemedarbejder i Naturstyrelsen.

Dermed er der udsigt til flere afstikkere fra naturstien, der ellers godt kan føles noget monoton, da den er anlagt på Danmarks længste lige jernbanestrækning og går lige ud hele vejen. Men nu kommer der flere knopskydninger fra Fodsporet og i Næstved Kommune benytter man samtidig fødselsdagen til helt officielt at markere indvielsen af »Den grønne ring« rundt om byen. En 32 kilometer lang cykel- og vandrerute, fornuftigt afmærket med fine blå skilte, der inviterer til naturoplevelser rundt i kommunen. bl.a. en ny spændende vandrerute over åsen fra Munkebakken i Næstved til Mogenstrup samt en ny cykel- og gangbro fra Ydernæs til Appenæs i den sydlige del af Næstved.

200.000 besøgende
Fodsporet er populær. Under coronaen lærte vi at gå igen og tællere opsat ved Herlufsholm Idrætscenter viser, at 200.000 mennesker årligt benytter Fodsporet enten på gåben, på cykel eller på rulleskøjter.

- Fodsporet fik et fornemt comeback under coronaen og vi glæder os til at kunne tilføje endnu flere ruter ud i naturen, siger projektleder i Næstved Kommune, Michael Krogh.

I Næstved foregår fejringen af Fodsporets 10 års fødselsdag ved Herlufsholms Idrætscenter lørdag den 16. oktober. Her vil man kunne løbe med Team Tvilling, der har fokus på motion som motivation uanset fysisk formåen. Næstved Klatreklub står parat til at hjælpe alle, der har lyst til at klatre fra jernbanebroen over Susåen og HG Atletik og Motion vil lave aktiviteter til motionister i løbesko.

Til Bøgebakkevej
Faktisk er det planen at Fodsporet skal være endnu længere. I dag begynder den ved Herlufsholm Idrætscenter, men kommunen forhandler lige nu med BaneDanmark om overtagelse af arealet fra HG's boldbaner og indover det gamle jernbanetracé til Bøgebakkevej.

Du kan finde flere detaljer om fejringen af naturstiens fødselsdag på Fodsporets egen Facebookside.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk