20. oktober 2021
Flygtningebyen på Skyttemarksvej er ved at blive pillet ned og kørt væk. Kommunen sætter grunden til salg i november. Foto: Robert Andersen
Flygtningebyen på Skyttemarksvej er ved at blive pillet ned og kørt væk. Kommunen sætter grunden til salg i november. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtningeby på vej væk - nu skal der bygges boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtningeby på vej væk - nu skal der bygges boliger
Næstved - 27. september 2020 kl. 07:22
Af Kim Palm

Flygtningebyen er på vej ud af byen. Håndværkere er i gang med at pakke barakkerne ind i bobleplast og køre dem i deponi. Det er firmaet Nordisk Beton i Svinninge, der har overtaget barakkerne for 0 kroner. Og det betegner borgmesteren som en god handel.

arrow Læs også: Hjertet siger ja - fornuften siger nej: Par er i syv sind om bofællesskab

- Hvis vi selv skulle have fjernet dem ville det have kostet os yderligere fire millioner kroner. Nu slipper vi uden at betale en krone, siger Carsten Rasmussen (S).

De sidste flygtninge forlod barakkerne i juni og de grå pavilloner har været kommunen et dyrt bekendtskab siden de blev opført i 2015, da flygtningene vandrede op af motorvejen med kurs mod Danmark.

Grunden deles i to

Pavillonerne blev hentet gratis i Roskilde og kommunen troede, at opgaven kunne løses for fire millioner kroner. Men de endte med at koste 12 millioner kroner, da der skulle etableres både varme og kloak på grunden. Snart er flygtningebyen fortid og kommunen gør klar til at sælge byggegrunden til potentielle investorer.

- Der er allerede lavet lokalplan for området, og vi deler grunden i to. På byggegrunden ud mod Skyttemarksvej kan der opføres boliger i op til tre etager og på den grund, der vender ned mod seniorbolfællesskabet Hermanhaven handler det om tæt-lave boliger, siger Carsten Rasmussen, der på et lukket møde i Økonomiudvalget i november sætter de to grunde til salg.

Når salgsprisen er på plads, skal der også etableres fortov og cykelsti til det kommende boligområde på det tidligere militære øvelsesterræn lige overfor kasernen.

arrow Så skal der ryddes op: På smalkost i mindre hus
11. oktober 2020 kl. 21:10 Opdateret: kl. 18:08
arrow Uffe har for meget plads og søger seniorbofællesskab
12. august 2020 kl. 19:37 Opdateret: kl. 15:58
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk