20. september 2021
I 2015 flyttede der 75 flygtninge ind i pavillonerne under stor bevågenhed. Nu er de væk, og det hele er overtaget af Nordisk Beton. Foto: Robert Andersen
I 2015 flyttede der 75 flygtninge ind i pavillonerne under stor bevågenhed. Nu er de væk, og det hele er overtaget af Nordisk Beton. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtningeby kostede 12 milioner kroner - nu er den foræret væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtningeby kostede 12 milioner kroner - nu er den foræret væk
Næstved - 13. maj 2020 kl. 04:43
Af Robert Andersen

Den skandaleombruste flygtningeby på Skyttemarksvej er blevet solgt til virksomheden Nordisk Beton i Vipperød. Der skal ingen penge op af lommen. Prisen er nul kroner. Den skal bare bugseres væk. Det fortæller borgmester Carsten Rasmussen (S) til Sjællandske.

arrow Læs også: Flygtningeby på vej væk - nu skal der bygges boliger

Pavillonerne har været tomme i et stykke tid, og direktør i Nordisk Beton Jens Rasmussen har ikke ønsket at fortælle, hvad han skal bruge bygningerne til. Han vil ikke udtale sig, da han mener, at omtale af handlen kan betyde øget hærværk og graffiti.

Carsten Rasmussen bekræfter, at Næstved Kommune har afhændet pavillonerne, som skal være fjernet inden 1. oktober. Flygtningebyen var i sommeren 2015, det helt store samtaleemne, da det kom frem, at prisen for etableringen af opholdsstedet for ca. 75 flygtninge ikke var ca. fire mio. kr., som beregnet, men over 12 mio. kroner. Et fejlskøn, det gjorde ondt.

Politikere og ledelse i Næstved Kommune rasede og undskyldte. Centerchef Tyge Wanstrup erkendte sit ansvar, men blev på posten. I sidste ende var det en menig medarbejder, der betalte prisen. Han blev kort efter fyret, fordi han ifølge en rapport udfærdiget af embedsværket, var den eneste skyldige i skandalen. Tyge Wanstrup har siden forladt Næstved Kommune.

arrow Flygtningebyen er lukket ned: Her er beboerne flyttet hen
19. maj 2020 kl. 15:35 Opdateret: kl. 10:07
arrow Flygtningeby på auktion - eneste bud er 50 kroner
14. maj 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 10:25
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk