24. maj 2019
Henrik og Petra Behrmann faldt for udsigten for 18 år siden. Nu får de lov til at udvide Fjordkroen med ny 1. sal. Fotos: Jens Wollesen
Henrik og Petra Behrmann faldt for udsigten for 18 år siden. Nu får de lov til at udvide Fjordkroen med ny 1. sal. Fotos: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjordkroen har vokseværk: 15 nye værelser i år og flere er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjordkroen har vokseværk: 15 nye værelser i år og flere er på vej
Næstved - 13. december 2018 kl. 07:23
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hotel Fjordkroen med udsigt over Præstø Fjord har vokseværk.

arrow Læs også: Se billederne: Her sover man godt til lyden af ingenting

Politikerne i Plan- og ervhervsudvalget har sagt ja til Fjordkroens ansøgning om en ny 1. sal på den eksisterende værelsesfløj. Kystdirektoratet har også givet dispensation fra strandbeskyttelseslinjen og naboerne har ikke lavet vrøvl. Og dermed er der fri bane for en ny 1. sal med forrygende udsigt ud over Præstø Fjord.

- Det lyder rigtig godt. Vi får syv dejligt store værelser med fjordudsigt og vi skal nok benytte os af byggetilladelsen, siger hotelejer Henrik Behrmann.

I år har Fjordkroen udvidet med yderligere 15 værelser, så Henrik Behrmann puster lige ud, men forsikrer at byggeriet bliver til noget.

- Byggetilladelsen gælder i tre år, så om det bliver mig eller min arvtager, der bygger ved jeg ikke endnu. Men vi skal nok få det bygget, siger Henrik Behrmann, der snart fylder 65 år.

- Jeg har ingen planer om at gå på pension, men i min alder kan man aldrig vide, hvad der sker, siger han.

Den eksisterende værelsesfløj på Fjordkroen er en bygning fra 1962 med lav taghældning. Udvidelsen sker ved at udskifte tagkonstruktionen, så der kommer saddeltag med kviste og altaner mod fjorden. Facaderne bliver pudset med lys overflade, mens tagbeklædningen bliver mørk, så bygningen kommer til at matche den eksisterende krobygning,

Værelsesfløjen vil fremstå som et længehus med høj tagrejsning og mange kviste og altaner.

Fjordkroen har også en mindre campingplads og her er der også planer om udvidelse. Henrik Behrmann søger kommunen om tilladelse til at opføre 32 kvadratmeter store træhytter på pladsen. Planen er flere turister i kommunens østligste og - vil nogen sige - smukkeste hjørne.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk