19. juni 2021
»Vi ved ikke, hvornår vi åbner endnu, men det bliver ikke torsdag morgen,« siger leder i Scala Fitness, Pia Knorr. Foto:  Jeppe Sahlholdt
»Vi ved ikke, hvornår vi åbner endnu, men det bliver ikke torsdag morgen,« siger leder i Scala Fitness, Pia Knorr. Foto: Jeppe Sahlholdt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fitnesscentre reagerer blandet på genåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fitnesscentre reagerer blandet på genåbning
Næstved - 05. maj 2021 kl. 15:44
Af Jeppe Sahlholdt

Fitnessbranchen har haft det særdeles hårdt under coronakrisen.

Ud over at have været tvangslukket hele 2021, har flere end 100.000 medlemmer ifølge TV 2 opsagt deres fitnessabonnement det seneste år.

Natten til tirsdag blev partilederne på Christiansborg enige om en yderligere genåbning af Danmark. Efter mere end ni timers forhandlinger var der trods trætte øjne brede smil hos samtlige partiledere. Men hvordan genåbningen af fitnesscentrene skal foregå, skabte debat.

- Det har vi ikke været helt enige om, kan jeg sige. Nu åbner fitnesscentrene desværre med et krav om coronapas, som giver noget bøvl, men til gengæld med mulighed for at komme ind og straffe noget jern, lød det fra Venstres Jakob Ellemann-Jensen.

Lukkede centre

Hos Scala Fitness i Næstved glæder man sig over, at fitnesscentrene igen må åbne. Men har man glædet sig til at benytte sig af centret på Jernbanegade igen, så skal man ikke forvente åbne døre på torsdag klokken 05.

- Vi ved ikke, hvornår vi åbner igen. Vi skal have styr på det hele først. Det er i princippet dejligt, at vi må åbne, men det bliver en stor udfordring med coronapas, siger Pia Knorr fra Scala Fitness.

Centret holder normalt åbent fra klokken 05 om morgenen til klokken 24 om aftenen. Under normale forhold bipper kunderne sig ind med en chip i stedet for at en medarbejder skal sidde til sent, men på grund af de nye restriktioner, skal centrene stå for at tjekke kundernes coronapas.

- Det kan godt være, at politikerne klapper i hænderne og er glade, men vi har ikke bemanding til at tjekke pas i hele åbningstiden. Der kommer måske to kunder i ydertimerne - måske kommer der ikke nogen, og så skal vi have en ansat til bare at stå og glo, siger Pia Knorr.

Men hvorfor ændrer I ikke bare åbningstiderne?

- Vi vil jo gerne tilbyde kunderne den bedste oplevelse. De er jo vant til at kunne komme og træne, når de vil. Desuden skal det kunne løbe rundt økonomisk, og vi kan ikke bare holde åbent på halv tid, siger Pia Knorr.

500 coronavagter

Landets største fitnesskæde, Fitness World, har ansat 500 vikarer til at håndtere medlemmernes coronapas. Det betyder, at kæden torsdag genåbner med åbningstider som inden nedlukningen.

- Krav om coronapas og bemanding er fortsat en byrde for os, men vi vil hellere åbne centre end holde dem lukket, siger direktøren i Fitness World, Morten Bentzen til finans.dk.

I Byens Fitness i Næstved har man ikke planlagt at åbne før den 1. august, hvor man er helt sikre på, at der er færre restriktioner.

- Vi har ikke økonomi til at hyre en masse vikarer til at tjekke coronapas. Det er lidt alt eller intet, og vi skal jo også have det til at løbe rundt. Måske kommer vi til at miste retten til hjælpepakker så, men sådan må det være, siger Malene Svarre fra Byens Fitness.

Centret har som tidligere beskrevet i avisen helt andre planer for sommeren, og den 1. august åbner Malene Svarre sammen med Helle Brandt Petersen et helt nyt fitnesscenter på Vestre Kaj på Næstved Havn. Det nye center kommer til at hedde Sea Club Fitness, og allerede fra denne uge tilbyder Malene Svarre og kompagni udendørs træning på terrassen.

- Men vi kommer ikke til at åbne Byens Fitness på Jørgen Jensens Vej igen, siger Malene Svarre.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk