14. juli 2020
Flere afdelinger på Næstved Sygehus stod tirsdag formiddag under vand, da byen fik 50,4 millimeter nedbør. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Flere afdelinger på Næstved Sygehus stod tirsdag formiddag under vand, da byen fik 50,4 millimeter nedbør. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fik 50 millimeter nedbør: Tæt på dobbelt skybrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fik 50 millimeter nedbør: Tæt på dobbelt skybrud
Opdateret 21. maj 2019 kl. 13:59
Næstved - 21. maj 2019 kl. 13:24
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kloakdæksler blev skudt op i luften, veje og viadukter stod under vand og sygehuset fik massive vandskader efter hvad DMI betegner som en 20 års hændelse, da regnen ramte Næstved tirsdag formiddag.

arrow Læs også: Året der gik - maj: Da Næstved var tæt på dobbelt skybrud

Faktisk faldt der 50,4 millimeter nedbør frem mod tirsdag kl. 12, hvoraf 44,4 millimeter faldt på blot en time. Og da det var værst faldt der 29 millimeter indenfor en halv time.

- Det er tæt på dobbelt skybrud, så Næstved blev virkelig hårdt ramt, siger klimatolog i DMI, Michael Scharling til Sjællandske.

Sygehuset hårdt ramt
Monsterregnen. der begyndte tirsdag formiddag kl. ni, gik hårdt ud over Næstved Sygehus. På sygehusets bagside, der huser fysioterapi og scannere, havde Sydsjællands Brand og Redning samt Beredskabet travlt med at pumpe vandet fri af gange og kælderarealer. Heldigvis ser det ud til, at regnen ikke nåede at ødelægge de milliondyre MR-scannere, CT-scannere og PET-scannere, vurderer driftschef for Næstved og Slagelse Sygehuse, Thomas Nordkvist.

- VI har et begrundet håb om at scannerne ikke har taget skade, så vi håber efter endt optørring og udluftning, at scannerne vil være fuldt funktionsdygtige i morgen onsdag. Hvis ikke det er tilfældet skal vi nok give patienterne besked, siger Thomas Nordkvist.

Udover redningsmandskab var sygehuspersonalet også i gang med koste og svabere i bestræbelserne på at tørre op efter en tirsdag formiddag, hvor Næstved næsten skrev klimahistorie med et dobbelt skybrud.

arrow Monsterregn og vand i gaderne - Det vil ske igen
23. maj 2019 kl. 05:54 Opdateret: kl. 15:03
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk