23. oktober 2021
FN?s Verdensmål nr. 2 skal afskaffe den mangel på basale fødevarer, der hvert år koster mange mennesker livet. Det fortæller Per Pinstrup-Andersen en masse om, når han besøger Næstved Bibliotek. Pressefoto
FN?s Verdensmål nr. 2 skal afskaffe den mangel på basale fødevarer, der hvert år koster mange mennesker livet. Det fortæller Per Pinstrup-Andersen en masse om, når han besøger Næstved Bibliotek. Pressefoto
Foto: © UNICEF/NIGB2010-0199/Pirozzi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FN vil stoppe sult

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FN vil stoppe sult
Næstved - 13. januar 2020 kl. 08:18

Millioner af børn dør hvert år af fattigdom, sult og elendige sanitære forhold. Samtidig lider et stigende antal borgere i den vestlige verden af diabetes og andre kroniske sygdomme relateret til overvægt og overforbrug.

FN - Forenede Nationer - har sat sig for at ændre på dette. I 2015 vedtog FN 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, som skal indfries senest i 2030. De 17 verdensmål blev vedtaget med opbakning fra alle landes statsledere og er på mange måder en milepæl i internationalt samarbejde.

Næstved Bibliotek og Borgerservice har valgt at sætte fokus på FN's Verdensmål med en række arrangementer og udstillinger, der skal øge kendskabet til arbejdet for en bæredygtig udvikling og skabe en bred dialog om emnet.

I den forbindelse besøger Per Pinstrup-Andersen Næstved Bibliotek onsdag den 22. januar for at tale om FN's verdensmål nr. 2 »Stop sult«. Det handler om at undgå hungersnød, opnå større fødevaresikkerhed, undgå fejlernæring både i ulandene og i den vestlige verden og ikke mindst fremme bæredygtigt landbrug.

Hvilke udfordringer står vi overfor? Hvordan når vi målene i Danmark, og hvad kan vi gøre for at bistå ulandene, så de kan opnå udvikling på en bæredygtig måde?

Per Pinstrup-Andersen er tidligere generaldirektør for Det Internationale Forskningsinstitut for Fødevarepolitik i Washington og professor ved både Cornell University og Københavns Universitet. Han har arbejdet med fødevarer- og ernæringspolitik hele livet og er internationalt anerkendt for sin forskning.

Man kan møde ham på Næstved Bibliotek onsdag den 22. januar klokken 19 til 21. Det er gratis at deltage. Billetter bestilles på www.naesbib.dk, hvor man også kan læse mere om de øvrige arrangementer.

than

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk