25. september 2021
Der var godt fyldt op i mødelokale 2 i Rådmandshaven, hvor engagerede borgere spurgte ind til planerne for den nye svømmehal. Arrangør Kristoffer Petersen sidder forrest og sørger for, at lyden er god nok til, at de, der fulgte med via Facebook, også kunne høre noget. Foto: Esben Thoby
Der var godt fyldt op i mødelokale 2 i Rådmandshaven, hvor engagerede borgere spurgte ind til planerne for den nye svømmehal. Arrangør Kristoffer Petersen sidder forrest og sørger for, at lyden er god nok til, at de, der fulgte med via Facebook, også kunne høre noget. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et hav af kritiske spørgsmål om kommende svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Et hav af kritiske spørgsmål om kommende svømmehal
Næstved - 28. november 2019 kl. 20:33
Af Esben Thoby

Spørgelysten var stor blandt de omkring 40 fremmødte til det borgermøde, Næstved Lokal Radio med Kristoffer Petersen i spidsen havde arrangeret i Rådmandshaven onsdag aften.

arrow Læs også: Ny svømmehal står til at overskride budgettet

Tekniske problemer gjorde, at mødet ikke kunne sendes i radioen, men i stedet fulgte mellem 30 og 60 ad gangen med på Facebook.

Formand for Kultur- og Demokratiudvalget Linda Frederiksen (S) svarede beredvilligt på bygen af mestendels kritiske spørgsmål. For rækker de 162 afsatte millioner nu også, kan det virkelig passe, at det koster så meget at renovere de tre eksisterende svømmehaller, og hvorfor er der så store forskelle i kvadratmeterpriserne for bassinerne?

Linda Frederiksen fastslog, at der vil blive tale om et 50 meter bassin, som enten bliver 20 eller 25 meter bredt. Dermed kommer der op til dobbelt så meget vand, som der er i de tre nuværende svømmehaller, og det har været en vigtig prioritering.

Der skal også være et varmtvandsbassin, et legeområde med rutsjebaner og et wellnessområde med endnu et varmtvandsbassin.

Områderne skal være adskilt, så gæsterne ikke forstyrrer hinanden, men muligheden for at gå fra det ene til det andet sted stadig eksisterer.

Til gengæld bliver der ikke råd til vipper eller tilskuerfaciliteter i første omgang. Og Linda Frederiksen erkendte, at det også kan komme til at knibe at få alt det, som politikerne drømmer om.

- Jeg har en lille drøm om nedgangstider i Danmark, forstået på den måde at det er rigtig dyrt at bygge lige i øjeblikket. Og vi har kun 162 millioner, så hvis de ikke rækker, må vi bygge, hvad vi kan. Det handler om at få så meget vand som muligt. Det vigtigste er svømmebaner og varmtvandsbassiner. Så bliver det nok en prioritering mellem lege- og wellnessområde, fortalte hun.

Der blev også spurgt ind til, hvad der skal med de nuværende haller, og de to, som er ejet af kommunen - i Birkebjergparken og på Nygårdsvej - vil blive revet ned. Det er der allerede afsat penge til i budgettet.

- Herlufsholm er ikke vores, så vi kan ikke bestemme, hvad der skal ske med den. Men det offentlige tilskud vil stoppe, når den nye svømmehal står klar. Så kan Herlufsholm i princippet fortsætte, hvis rigtig mange fortsat ønsker at bruge den, men det, tror jeg ikke, er realistisk, sagde Linda Frederiksen.

Hun forklarede også, at det virkelig er så dyrt at renovere de tre svømmehaller, at det i politikernes øjne ikke kan betale sig - samtidig sparer man på driften ved at have én hal i stedet for tre.

Flere forholdt sig skeptisk til de udregnede kvadratmeterpriser på bassinerne, men Linda Frederiksen stoler på rådgivningsfirmaet bag rapporten og fortalte, at der var forskellige omkostninger afhængig af bassinets størrelse og type.

arrow Ny svømmehal får klubber til at rase: Den er alt for lille
19. juni 2020 kl. 04:00 Opdateret: kl. 22:28
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk