17. oktober 2019
Erhvervsforeningen skød valgkampen i gang i foråret med et duelmøde mellem Venstres Kristian Skov-Andersen og borgmester Carsten Rasmussen (S) med formand Torben Johansen som mødeleder. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Erhvervsforeningen skød valgkampen i gang i foråret med et duelmøde mellem Venstres Kristian Skov-Andersen og borgmester Carsten Rasmussen (S) med formand Torben Johansen som mødeleder. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsformand: Det røde kabinet giver ballade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsformand: Det røde kabinet giver ballade
Opdateret 28. november 2017 kl. 12:25
Næstved - 28. november 2017 kl. 06:56
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Carsten Rasmussen har solgt ud af egne holdninger for at beholde borgmesterposten. Det er direkte en hån mod borgerne. Og erhvervslivet står hovedrystende tilbage med en uklar fremtid.

arrow Læs også: Debat: Et godt valg

Sådan lyder den hårde kritik fra Næstved Erhvervsforenings formand Torben Johansen, efter at Næstveds socialdemokratiske borgmester Carsten Rasmussen har dannet en rød regering med SF, Enhedslisten og De Radikale.

Det Røde Kabinet har aftalt, at skatten skal sættes op i Næstved og nedtrapningen af dækningsafgiften på erhvervsvirksomheder stopper. Begge dele er ifølge erhvervsformanden gift for Næstveds udviklingsmuligheder.

- Jeg kan godt forstå, at Carsten Rasmussen gerne vil fortsætte som borgmester. Men jeg er overbevist om, at han betaler en meget høj pris ved at samarbejde med den yderste venstrefløj. Jeg tror, at det bliver hans sidste periode. Carsten Rasmussen har valgt side, og han lider nederlag om fire år, siger Torben Johansen til Sjællandske.

Han har drøftet valgresultatet i erhvervsforeningens bestyrelse, og Torben Johansen opfordrer Carsten Rasmussen til at annullere aftalen med SF, Enhedslisten og De Radikale. Og i stedet forhandle med Venstre og De Konservative. Et samarbejde som ifølge Torben Johansen har fungeret perfekt i de sidste fire år.

- Jeg er ligeglad med om borgmesteren hedder Carsten eller Kristian. Men jeg mener, at Næstveds borgere og erhvervsliv forventer, at der samarbejdes i byrådet til glæde for byens udvikling. Derfor foreslår jeg, at den nuværende konstitueringsaftale droppes, og erstattes af en bred aftale. Det Røde Kabinet er en dårlig løsning, og jeg forudser ballade. Og et halvbetændt klima i byrådet. Det er sund fornuft at slå en streg over den røde aftale, og i stedet samarbejde med Venstre og Konservative, siger Torben Johansen.

Borgmester Carsten Rasmussen siger til Sjællandske, at vælgerne har valgt velfærd, og det kræver en skattestigning.

- Jeg løber ikke fra aftalen. Den står naturligvis ved magt, siger Carsten Rasmussen, der den 12. december genvælges til borgmester.

arrow Borgmesteren: Jeg holder fast i aftalen
28. november 2017 kl. 11:38 Opdateret: kl. 12:26
arrow Debat: Tanker oven på et valg
27. november 2017 kl. 13:31 Opdateret: kl. 11:53
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk