19. juni 2021
Susåskolen i Glumsø er klar til at tage imod alle elever, siger skoleleder Stefan Gents. Foto: Kenn Thomsen
Susåskolen i Glumsø er klar til at tage imod alle elever, siger skoleleder Stefan Gents. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endelig: Børnene retur i skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Endelig: Børnene retur i skolerne
Næstved - 05. maj 2021 kl. 13:55
Af Rikke Bondesen

På Susåskolen var skoleleder Stefan Gents allerede klar til at trykke på sendknappen i spisefrikvarteret tirsdag, for at give forældre og elever besked om at skolen åbner igen for alle elever fra torsdag morgen. Den har været en lang drøj tid med hjemmeskoling online og senest fremmøde i skolen hver anden uge for 5. til 8, klasserne.

- Vi glæder os til at have alle elever tilbage og inde på skolen, siger Stefan Gents.

Skolerne i Næstved er efterhånden blevet vandt til at tænke nyt og lave ændringer med kort varsel. Men denne gang er det andlerledes.

- Det gode ved denne ændring er, at vi skal tilbage til det grundskema som alle kendte før nedlukningnen, siger han.

Det er dog ikke fuldstændig tilbage til de gode gamle dage før coronaen. Der er stadig masser af regler om afstand, afspritning og krav om at klasserne så vidt muligt skal holdes hver for sig.

Hurra

- Det er fantastisk, siger en glad centerchef fo Dagtilbud og Skole, Lars Nedergaard. Han har ansvaret for, at skoleåbningen kommer til at foregå så glat som muligt i Næstved Kommune,

Skolerne har torsdag og fredag til at få den gamle hverdag sat igang igen, og så vil næsten alt være tilbage ved det gamle, når eleverne møder i skole i næste uge.

- Alle møder ind torsdag, og så kan det godt være, at der bliver småændringer i forhold til normalt. Det kan for eksempel være, at svømmeundervisningen ikke er på plads fra dag et, siger Lars Nedergaard.

Da Sjællandske talte med ham tirsdag, var der endnu ikke kommet retningslinjer fra Undervisningsministeriet, der fortæller hvornår skolerne igen kan indføre holddeling og valgfag. Foreløbig holdes klasserne så vidt muligt adskilt.

Formand og Børne- og Skoleudvalget, Lars Hoppe Søe er klar til at hejse flaget på alle skolerne.

Hejser flaget

- Nu starter hverdagen igen og vi politikere vil trygt overlade til skolederne at finde ud af, hvordan de vil klare det praktiske, så skolerne kan komme op i omdrejninger så hurtigt som muligt, siger Lars Hoppe Søe.

Han opfordrer forælderene til holde øje med aula for at se hvordan den enkelte skole kommer til at organisere genåbningen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk