22. september 2020
På Naturens Dag søndag den 13. september foregår det store lokale arrangement i Rådmandshaven, hvor der er gratis adgang og mulighed for blandt meget andet at bage pandekager over bål. Foto: Steen Knarberg
På Naturens Dag søndag den 13. september foregår det store lokale arrangement i Rådmandshaven, hvor der er gratis adgang og mulighed for blandt meget andet at bage pandekager over bål. Foto: Steen Knarberg
Foto: Steen Knarberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En søndag med naturlige tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En søndag med naturlige tilbud
Næstved - 12. september 2020 kl. 16:03
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag fejres Naturens Dag i det ganske land, og i Næstved foregår det store arrangement i Rådmandshaven.

Her er Danmarks Naturfredningsforening, Natur & Ungdom og Jægerforbundet gået sammen om at invitere til naturoplevelser kl. 10-16.

Der vil være mulighed for at fiske efter smådyr i Susåen, fange kriblekrabledyr og lave insektvæddeløb, spille naturbanko, se and og fasan, både helt tæt på og indeni, få smagsprøver på vildtet, bage pandekager over bål og opleve en sweisshund (der opsporer trafikramt vildt).

Gåtur og spejdere

Ud over oplevelserne er det muligt at høre mere om foreningernes aktiviteter og tilbud.

Men der er også andre muligheder rundt om i kommunen.

På Rønnebæksholm kan man kl. 10-12 gå med på »Op, ned, ligeud, drej og stop - vi skal opleve og nyde«, en tur på ca. fem km. i roligt tempo med start i Rønnebæksholms park og herefter videre ud på stierne i Fruens Plantage arrangeret af Bedre Psykiatri.

Spejderne i Fuglebjerg står for »Vild med naturens elementer« hvor man kl. 10-13 på Falkevej 21 selv kan lave mad over bål, rode i mudder, lege du er en orm eller pjaske med vand. Alle børn får en mug (»spejder-kop«) med hjem.

Haver

Flere andre »naturagtige« events falder i år sammen med Naturens Dag og fremgår også af det landsdækkende program på www.naturensdag.dk.

Åben Havelåge er således arrangeret af Landsforeningen Praktisk Økologi, og lokalt kan man søndag den 13. september kl. 10-16 kigge indenfor på Kalbyvej 34, hvor haven er delt op i en vild del med masser af sommerfugle og bier, bær, fugle med mere og mere pæn have med terrasser og krukker. Her er masser af blomster og urter.

Fisk og pris

Søndag den 13. september er det også Lystfiskeriets Dag, hvor der kl. 10-15 er et arrangement ved Kanalen. Man kan læse nærmere om det på arrangørerne Sportsfiskerforeningen Fladså og Fishing Zealands Facebook- og hjemmesider.

Endelig er det også dagen, hvor Næstved Kommune for første gang uddeler en lokal Miljø- og Naturpris.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk